fbpx
  • 5.6° Lufttemperatur
  • 13.6° Västerdalälven
  • 19.5° Vanån

Om Vansbrosimningen

Vansbrosimningen simmas lördagen den 8 juli 2017. Starten är under den klassiska startbron och startgrupper skickas iväg med 12-15 minuters intervall fram till cirka 16.00. Distansen är 3000 meter och simmas under sju broar i Vanån och Västerdalälven. De inledande två kilometerna simmas medströms och sista kilometern avslutas motströms i Västerdalälven. Utnyttja medströmmen genom att hålla till höger längs banmarkeringen i Vanån och nära bryggorna i Västerdalälven för minst motström.

Ett lopp för hela familjen

Åldersgränsen för deltagande i Vansbrosimningen är från det år man fyller 10 år. Loppet är indelad i en elit- respektive motionstävling. Utöver herr- och dameliten, finns en klass för Parasimmare med tävlingslicens från Svenska Parasportförbundet. Prispengar delas ut till de tre främsta herrarna och damerna i elittävlingen. Alla som slutför loppet får medalj och diplom. Deltagare som klarar sitt sjunde lopp belönas med medaljen Älvarnas Blå Band, för bedriften att ha simmat under de sju broarna vid sju tillfällen*.

[wp-svg-icons icon=”notification” wrap=”i”] Från 2017 krävs tävlingslicens för öppet vatten för deltagare i tävlingsklassen. Med tävling avses startgrupp 1-2 i Vansbrosimningen 3000 meter, startgrupp 1 i Vansbro Halvsim 1500 meter och startgrupp 1 i Vansbro Tjejsim 1000 meter.

Taket för loppet är 9000 deltagare. Anmälan är öppen från 1 oktober 2016. Vi använder oss av en pristrappsmodell, vilket betyder att en tidig anmälan kostar mindre efter brytdagarna. Brytdagarna för deltagaravgiften är 31 oktober 2016, 30 april 2017. Från och med 1 maj gäller efteranmälan.

Visste du det här om Vansbrosimningen?

Vansbrosimningen genomfördes första gången 1950 för att uppmärksamma simsporten. Sedan 1956 har loppet tävlingsstatus och är inte bara Sveriges största öppet vatten-tävling, det placerar Vansbro i toppen totalt i Europa. Sedan 1971 ingår loppet i En Svensk Klassiker. Vansbro Öppen Älv som simmas dagen före huvudloppet ingår också i En Svensk Klassiker.

I deltagaravgiften ingår

[wp-svg-icons icon=”checkmark” wrap=”i”] Medalj till alla som genomför loppet

[wp-svg-icons icon=”checkmark” wrap=”i”] Klädpåsservice

[wp-svg-icons icon=”checkmark” wrap=”i”] Varm dryck serveras efter målgång

[wp-svg-icons icon=”checkmark” wrap=”i”] Värmetält vid målområdet

[wp-svg-icons icon=”checkmark” wrap=”i”] Dusch vid målområdet

[wp-svg-icons icon=”checkmark” wrap=”i”] Matbiljett

[wp-svg-icons icon=”checkmark” wrap=”i”] Resultatservice på hemsidan och Mina Sidor

[wp-svg-icons icon=”checkmark” wrap=”i”] Diplom med namn och tid (ram till diplomet kan köpas på plats)

[wp-svg-icons icon=”checkmark” wrap=”i”] Fri parkering

[wp-svg-icons icon=”checkmark” wrap=”i”] Deltagartidningen Simma Vansbro

*Blå Band räknas årsvis, t.ex. om man deltar i Vansbrosimningen och Vansbro Öppen Älv räknas det fortfarande som ett år.