fbpx
  • 5.6° Lufttemperatur
  • 13.6° Västerdalälven
  • 19.5° Vanån

Om Vansbro Öppen Älv

Vansbro Öppen Älv är ett alternativt lopp till huvudloppet Vansbrosimningen och simmas för fjärde året fredagen den 7 juli 2017. Loppet växer för varje år och under 2016 slogs det ett nytt rekord i antal anmälda med 1387 simmare.

 

Om loppet

Vansbro Öppen Älv är ett alternativ till huvudloppet Vansbrosimningen 3000 meter. Banan är densamma, med skillnaden att starten är öppen under en timme. Sträckan simmas medströms i Vanån, 2000 meter, och motströms i Västerdalälven, 1000 meter. Vansbro Öppen Älv är ett motionslopp, därmed koras ingen segrare. Publik kan följa loppet från strandpromenaden längs Västerdalälven. Vansbro Öppen Älv är ett seedningslopp till huvudloppet Vansbrosimningen och ingår också i En Svensk Klassiker.


Start

Individuell start under Vansbrosimningens klassiska startbro klockan 16.00-17.00. Du väljer själv när du vill påbörja din start under den här perioden. Loppet passar dig som vill uppleva Vansbrosimningen ur ett lugnare perspektiv.


Anmälan

Onlineanmälan är öppen från lördagen den 1 oktober 2016, till torsdagen den 6 juli 2017 (i det fall loppet inte blir fullt tidigare). Anmälan kan göras på plats fredagen den 7 juli i mån av plats. En pristrappsmodell tillämpas, det betyder att en tidig anmälan kostar mindre. Brytdagarna för deltagaravgiften är 31 oktober 2016 och 30 april 2017. Från och med 1 maj gäller efteranmälan.


I deltagaravgiften ingår

[wp-svg-icons icon=”checkmark” wrap=”i”] Medalj till alla som genomför loppet

[wp-svg-icons icon=”checkmark” wrap=”i”] Klädpåsservice

[wp-svg-icons icon=”checkmark” wrap=”i”] Varm dryck serveras efter målgång

[wp-svg-icons icon=”checkmark” wrap=”i”] Värmetält vid målområdet

[wp-svg-icons icon=”checkmark” wrap=”i”] Dusch vid målområdet

[wp-svg-icons icon=”checkmark” wrap=”i”] Lunchbiljett

[wp-svg-icons icon=”checkmark” wrap=”i”] Resultatservice på hemsidan och Mina Sidor

[wp-svg-icons icon=”checkmark” wrap=”i”] Diplom med namn och tid (ram till diplomet kan köpas på plats)

[wp-svg-icons icon=”checkmark” wrap=”i”] Deltagartidningen Simma Vansbro

 

[wp-svg-icons icon=”arrow-right-2″ wrap=”i”] Mer om loppet