fbpx
  • 5.6° Lufttemperatur
  • 13.6° Västerdalälven
  • 19.5° Vanån

Om Vansbro Halvsim

Vansbro Halvsim simmas fredagen den 7 juli 2017. Första start är kl. 13.00 och distansen är ”halva Vansbrosimningen”, det vill säga 1500 meter. 2016 simmades loppet för 10:e gången och passade då på att slå ett nytt anmälningsrekord. Hela 1712 simmare var anmälda till loppet som ingår i Halvklassikern.

Om loppet

Starten för Vansbro Halvsim är i Vanån och loppet simmas både med- och motströms. Efter 500 meter simning medströms svänger banan in i Västerdalälvens motström. Du sparar kraft genom att simma nära bryggorna den sista kilometern. Starten är på land och startgrupper skickas iväg med 10 minuters mellanrum. Loppet är indelad i en elit- respektive motionstävling. För simmare som önskar delta i de två första startgrupperna behövs tidigare meriter. I motionstävlingen krävs däremot ingen tidigare merit och du kan själv välja i anmälan vilken startgrupp du vill starta i. Tillbaka till banan, så är den utmärkt med vit läns och röda bojar som talar om hur långt kvar det är till mål. Utmed banan finns också våra hjälpsamma funktionärer på bryggor, i båtar och på stå-upp-brädor som håller koll på dig som simmar. Simsätt är valfritt, men kom ihåg att visa hänsyn mot dina medtävlande! Ska du till exempel passera en simmare – gör det till vänster. För medföljande sällskap finns fina möjligheter att följa dig som simmar från strandpromenaden längs Västerdalälven och på storbildsskärmen som finns i anslutning till målområdet.


Anmälan

Onlineanmälan är öppen från lördagen den 1 oktober 2016 till torsdagen den 6 juli 2017 (i det fall loppet inte blir fullt tidigare). Anmälan kan göras på plats fredagen den 7 juli i mån av plats. Vi använder oss av en pristrappsmodell. Det betyder att en tidig anmälan kostar mindre. Brytdagarna för deltagaravgiften är 31 oktober 2016 och 30 april 2017. Från och med 1 maj gäller efteranmälan.

[wp-svg-icons icon=”arrow-right-2″ wrap=”i”] Mer om loppet