fbpx
  • 5.6° Lufttemperatur
  • 13.6° Västerdalälven
  • 19.5° Vanån

Frågor och svar

Vansbrosimningen 2021

Jag är anmäld till Vansbrosimningen som nu ställs in. Vad har jag för val nu?

På grund av konsekvenserna av covid-19 har Vansbrosimningens lopp tvingats ställa även 2021. Som anmäld deltagare till något av våra lopp är det nu två alternativ. Valperioden är mellan 7 juni – 20 juni.

1. Vansbrosimningen Home Edition + få 50% tillbaka av din startavgift

Även i år kommer vi att erbjuda Vansbrosimningen Home Edition, en hemma variant där du simmar något av våra lopp i din favoritsjö nära dig. Förutom att delta i Home Edition får du enligt våra köp- och leveransvillkor får du 50% tillbaka av den startavgift du betalat vid inställt lopp.

2. Flytta din startplats till Vansbrosimningen 2022

Vansbrosimningen 2022 kommer att genomföras under perioden 1-10 juli och med detta val säkrar du en plats redan nu. Detta är ett automatiskt val och du behöver därför inte göra något aktivt val för att flytta din start till nästa år. Efter 20 juni kommer vi automatiskt flytta de som inte aktivt gått in på Mina sidor och valt alternativ 1.

Ställer ni även in Vansbrosimningen Drop In?

Ja tyvärr. Tanken med drop in var att erbjuda en flexibel lösning med goda möjligheter att spontant komma och simma i Vansbro. I och med rådande restriktion och i dialog med myndigheter och sjukvården ser vi ingen möjlighet på ett säkert och kontrollerat sätt kunna erbjuda Drop In denna sommar.

Hur anmäler jag mig till Vansbrosimningen Home Edition?

Det du behöver göra är att beställa ett startpaket här (länk kommer), som är gratis. Efter genomfört lopp går du in på Mina sidor och registrerar din simning. Du kan också välja att överföra din anmälan från 2021 års lopp och då måste du logga in på Mina Sidor här och gå in på det/de lopp du är anmäld till och följer instruktionerna där.

Kostar det något att delta i Vansbrosimningen Home Edition om jag redan är anmäld till något av Vansbrosimningens lopp i sommar?

Det kostar inget för redan anmälda deltagare att delta i Vansbrosimningen Home Edition 2021. Mer information om Home Edition hittar du här.

Kommer Vansbrosimningen Home Edition att tillgodoräknas i mina totala antalet simmade lopp?

Ja! Se till att du registrerat ditt genomförde ditt lopp på Mina Sidor här senast den 31 augusti 2021.

Kommer Vansbrosimningen Home Edition att vara seedningsgrundande för 2022 års Vansbrosimning?

Nej, eftersom vi inte har någon officiell tidtagning och kontroll av simmad distans kan inte loppet bli seedningsgrundande.

Jag är inte anmäld till Vansbrosimningen 2021 men vill delta i Vansbrosimningen Home Edition. Hur gör jag?

Det går bra att anmäla sig från 1 juni fram till den 31 augusti. Anmälan kostar 599 kr och kan göras här. Du kan välja mellan följande distanser för din Home Edition: Vansbro Kortsim 1km, Vansbro Halvsim 1,5km, Vansbrosimningen 3km, Vansbro 10km.

Varför senarelägger ni inte arrangemanget?

Det signaler vi fått från sjukvården är att de är hårt belastade och kommer så vara inom överskådlig tid. Vi varken vill eller ska bidra till att lägga ytterligare tryck på dem. Vansbrosimningens säkerhetsarbete för er deltagare har alltid varit vår högsta prioritet och nu när vi inte kan garantera detta har vi inget annat val än att ställa in. Vi ställer in på grund av rådande restriktioner och den osäkerhet som råder gör framtiden mycket svårplanerad. Vi ställer också in med respekt för den hårt belastade sjukvården. Vi vill inte bidra med mer börda för dem.

Jag är anmäld till Vansbro 10K. Kan jag genomföra det inom ramen för Vansbrosimningen Home Edition?

Ja, du som redan är anmäld till Vansbro 10K kan genomföra loppet i valfritt vattendrag på hemmaplan, och i år kommer vi även att öppna upp för nyanmälan. Vi kommer att skicka en unik specialdesignad siliconbadmössa. Tänk på säkerheten och simma aldrig ensam Och använd alltid safety bouy!

Jag är anmäld till flera av Vansbrosimningens lopp. Kan jag fortfarande delta i alla loppen?

Ja! Vi kommer skicka unika medaljer för varje lopp du är anmäld i.

Jag är anmäld i Vansbrosimningens ungdomslopp. Kan jag som ungdom delta i Vansbrosimningens Home Edition?

Ja, men det är extra viktigt att poängtera att målsman har ansvar för deltagare under 18 år. Simma aldrig ensam i öppet vatten.

Jag är anmäld till Vansbrosimningen men vill inte delta i Vansbrosimningen Home Edition. Kan jag få min anmälningsavgift tillbaka?

Ja, enligt våra bokningsvillkor betalar vi tillbaka halva anmälningsavgiften om du gör ditt val senast den 20 juni. Gå till Mina Sidor här och ange ditt val att du vill ha återbetalning. Om du inte gör något val kommer din startplats att flyttas till 2022. Vi kommer påbörja återbetalningen snarast efter den 20 juni.

Vad gör ni med resterande del av anmälningsavgiften som ni behåller?

Vansbrosimningen arrangeras av den ideella simföreningen Vansbro AIK Simklubb. Att arrangera en stor tävling som Vansbrosimningen kräver mycket förberedelser. Vi har fram till idag redan kommit långt i våra förberedelser både för årets lopp men även för kommande års lopp. De 50 % som vi behåller använder vi för att täcka våra redan uppkomna kostnader och driva organisationen för att kunna genomföra arrangemanget. Om man väljer alternativet återbetalning så ingår i år även Home Edition. Läs mer om vad Home Edition innebär här.

Kan jag tillgodoräkna mitt lopp i En Svensk Klassiker?

Ja, Vansbrosimningen Home Edition 2021 räknas som ett officiellt klassikerlopp. Väljer du att inte delta i år kommer resultatet från Vansbrosimningen 2022 i detta mycket speciella fall att kunna räknas in både i En Svensk Klassiker 2021 och 2022.

Jag har köpt ett klassikerpaket, vad händer nu?

Genomför du Vansbrosimningen Home Edition kommer ditt lopp att räknas precis som vanligt i En Svensk Klassiker. Om du inte simmar 2021 kan du kostnadsfritt flytta ditt klassikerpaket till 2022. Kontakta En Svensk Klassiker för mer information.

Jag är på väg att genomföra en Superklassiker. Vad händer nu?

Simloppen under Vansbrosimningen Home Edition kommer inte ingå i superklassikern. I detta mycket speciella fall kommer du dock att kunna räkna in resultat både i En Svensk Klassiker 2021 och 2022.

Jag har köpt Folksam motionsförsäkring Bas/Stor via Mina Sidor. Får jag pengarna tillbaka?

Försäkringen gäller vid olycksfall eller akut sjukdom som förhindrar start i loppet. Vid frågor kontakta Folksam 0771-950 950.

Kan jag flytta min anmälan till 2022?

Din anmälan kommer automatiskt att flyttas till 2022 om du inte gör något annat val.