fbpx
  • 5.6° Lufttemperatur
  • 13.6° Västerdalälven
  • 19.5° Vanån

Om Barnens lopp

Vansbrosimningen har två lopp som är speciellt anpassade för de yngre deltagarna. Vansbro Vattenprovet introducerades 2016 och Lilla Vansbrosimningen har genomförts sedan 1998 och är ett uppskattat inslag under simmarhelgen.

Vansbro Vattenprovet

Vansbro Vattenprovet är ett lopp för barn och ungdomar som vill prova sina färdigheter i öppet vatten. Loppet är 200 meter och genomförs fredagen den 7 juli med första start kl. 12.00.

Vansbro Vattenprovet riktar sig till barn och ungdomar i åldrarna 7-13 år som vill prova öppet vatten-simning. Sträckan som simmas är 200 meter.

Loppet sker i samarbete med Svenska Simförbundets märkestagning för öppet vatten och innebär att deltagarna ska hoppa i på djupt vatten så att huvudet kommer under ytan. Sedan ska deltagarna simma 200 meter i en följd, varav 50 meter i ryggläge. Alla som fullföljer loppet får Svenska Simförbundets simmärke för öppet vatten.

Loppet utförs på öppet vatten, med rullande start från startplatsen som är 200 meter nedströms från Vansbrosimningens målportal. Målgång är på samma plats som i Vansbrosimningens övriga lopp.

Simkunnig är den som faller i vattnet, får huvudet under ytan och efter att ha tagit sig upp till ytan, på djupt vatten simmar 200 m varav 50 m ryggsim i en följd.”  – Nordisk definition för simkunnighet.

[wp-svg-icons icon=”arrow-right-2″ wrap=”i”] Mer om Vansbro Vattenprovet


Lilla Vansbrosimningen

Lilla Vansbrosimningen är loppet för barn 6-9 år och simmas lördagen den 8 juli– samma dag som huvudloppet Vansbrosimningen. Distanserna 25 och 50 meter simmas i en tempererad 25-metersbassäng på ”Plasket”, vid Vansbrosimningens målområde. Starten sker från den djupaste delen av bassängen. Flythjälpmedel är inte tillåtet.

  • 6-7 år simmar 25 meter
  • 8-9 år simmar 50 meter

Starttid för Lilla Vansbrosimningen är klockan 16.00 på ”Plasket”. Ingen tidtagning sker – här är simmarglädje viktigast!

Efter loppet får alla deltagare medalj!

Anmälan

Onlineanmälan är öppen på vår hemsida från lördagen den 1 oktober 2016 till fredagen den 7 juli 2017. Deltagaravgiften är 50 kr. Efteranmälan kan göras på plats på ”Plasket” senast en timme före start. Observera att endast kontant betalning gäller vid efteranmälan.

[wp-svg-icons icon=”arrow-right-2″ wrap=”i”] Mer om Lilla Vansbrosimningen