fbpx
  • 5.6° Lufttemperatur
  • 13.6° Västerdalälven
  • 19.5° Vanån

Nytt (tränings)år – utan socker?

Blogg

Vi är i början på ett nytt år. Ett nytt år med massa nya möjligheter. Om ni bestämt er för att ta tag i något nytt detta år tycker jag ni ska börja med det nu. Vad det än gäller. Att börja träna, sluta snusa, anmäla sig till någon tävling, sluta röka, äta nyttigare eller kanske sluta helt med socker. Socker är en otroligt stor bov för mig så därför beslutade jag mig för att dra ner ordentligt på det. Rent ut sagt sluta helt om det nu går. Kommer bli en tuff utmaning för mig då jag haft som vana att unna mig en massa gott på helgerna. Inte är det lättare då jag har en underbar sambo som älskar att baka. Det är inte lite gott med riktigt hembakat. Jag försöker dessutom undvika gluten så även det ska jag bli bättre på. Min vän Johan kom då med den briljanta idén inför utmaningen och det var att vi skulle ha en liten tävling gällande det här med att undvika godsaker och skräpmat. Vi bestämde oss för att mäta magen och låren för att sedan se vem som minskat mest i procent. Allt man kan tävla i motiverar och taggar mig så det här vet jag kommer funka. Vem som vinner får vi se för vi är lika stora vinnarskallar båda två haha. Vårt slutdatum på tävlingen och den slutgiltiga mätningen kommer att ske veckan innan Vasaloppet Öppet Spår söndag. Beroende på hur det går så kommer resultatet komma upp här på bloggen. Alltså om jag vinner. Är en sådan dålig förlorare, haha.

BloggÄntligen har skidsäsongen kommit igång på allvar. Både träningsmässigt och på tv. Känns så underbart att stå på längdskidorna. Att äntligen kunna nöta dessa timmar inför Vasaloppet igen. Men jag har märkt att mitt pusslande vad gäller träning och tid är mycket svårare detta år. Med min sommarutmaning så måste jag få ihop både triathlonträning och en massa längdskidåkning. Tror jag kommer få till det men om inte så kommer det visa sig de närmsta veckorna. Det kommer garanterat bli mycket längdskidor fram till slutet av februari. Men den viktiga simträningen är bokad två dagar i veckan med klubben så den får jag in i alla fall.

När jag skriver det här så är jag inne på dag två av min och Johans tävling. Sockret undviks och nyttigare mat planeras. Men det är inte lätt kan jag erkänna. Socker är så beroendeframkallande så min kropp skriker just nu efter godsaker. Vet efter tidigare erfarenheter att det försvinner efter ca en vecka så det är bara att bita ihop.


[wp-svg-icons icon=”instagram” wrap=”i”] @livsstilmedhansson

Christoffer Hansson