fbpx
  • 5.6° Lufttemperatur
  • 13.6° Västerdalälven
  • 19.5° Vanån

Nya utmaningar i sikte

Är ni höga på inspiration och nyårslöften? Nu ska vi förändra allt, på en gång! BAM, liksom! Vi ska bli smala, i superform och vinna allt som går att vinna och såklart vara framgångsrika i vårt jobb eller skola! Satt lite orimliga mål? Ja, du är nog inte ensam, men jag tänker inte försöka mig på att tala någon till rätta! Istället ska jag lägga allt fokus på mig själv! Vad har jag hittat på?

BloggJo, ett radioprogram om rörelse och hälsa med P4 Dalarna, Sveriges Radio, ett läger, en löptävling med försvaret och en spännande KFÖ väntar framför mig, sen lite underbart jobb med Falu SS och vår simskolor!

Nyåret firades in i lilla Vittsjö, i en badtunna på 43 grader, sååååå extremt varmt! Men med glada barn och föräldrar runt mig. God mat, dryck, massa socker och skratt. Inte ett knyst om idrott och hälsa så långt örat nådde. Perfekt!

Blogg

Så reser man tillbaka till Falun och där sprutar snökanonerna för fullt uppe på Lugnet. Vi arrangerade med sponsring från Swedbank, Dalarnas Tidningar och Nomor en Lek & Plask intensivkurs som precis blev klar. Barn i åldrarna 3-5 år fick vattenvana. Det är bland det roligaste jag vet att se små barn utvecklas i vattnet och även som personer då de får lära känna andra barn och lyssna på andra vuxna. Jag tror stenhårt på föreningens plats i samhället när det kommer till personlig utveckling i alla åldrar.

Radioprogrammet, som jag först tänkte skulle bli en podcast, fick plats i P4 Dalarnas förmiddagsprogram med Mats och Hanna. Jag vill belysa rörelsen som vi aldrig får ta ifrån våra kroppar. Min filosofi kring detta med träning och hälsa och hur det aldrig ska vara svart eller vitt. Vi måste ha in rörelse- utan att det skall stämplas som motion eller träning! Vi kan inte utgå ifrån att vi egentligen alltid ska vara stilla och att så fort vi rör oss har vi tränat! Vi kan inte heller utgå ifrån att alla ska klara en Ironman eller En Svensk Klassiker! Balans, kära vänner, det är 2016-års nyårslöfte!

Lägret, löptävlingen och min KFÖ (Krigsförbandsövning) får jag spara till nästa blogginlägg, men ”keep busy” så länge!

Vansbrosimningen