fbpx
  • 5.6° Lufttemperatur
  • 13.6° Västerdalälven
  • 19.5° Vanån

Nu öppnar anmälan för Vansbro 10K

Sedan starten 1950 har 3000m varit standardsträcka för Vansbrosimningen. Nu satsar man på ett nytt 10 000 meterslopp. På söndag 1 oktober öppnar anmälan inför Vansbrosimningen 2018 och för första gången går det att anmäla sig till nya loppet Vansbro 10K.

​På söndag den 1 oktober öppnar anmälan till Vansbrosimningen 2018 och i samband med det kan man för första gången anmäla sig till Vansbrosimningens nya lopp Vansbro 10K. Folkfesten pågår mellan den 30 juni och den 8 juli 2018 där det nya loppet går av stapeln den 1 juli.

Vansbro 10K är ett helt nytt lopp med en distans på 10 000 meter, en av OS-sträckrna. Med start i Vanån och avslutning på den traditionella Vansbrosimningssträckan är upplägget en naturskön upplevelse för den äventyrslustande simmaren som söker en större utmaning.

– Banan som lades för testet av Vansbro 10K i som­ras kommer att vara oförändrad och tanken
är att simmarna ska utmanas rejält på den nya sträckan. Vi vill utnyttja terrängen som finns och vi är mycket nöjda med att ha lyckats skapa en härlig och utmanande naturupplevelse för våra deltagare, i det smala vattendraget i Vanån, säger Jan Palander, Generalsekreterare på Vansbrosimningen. ­­­­

Säkerheten är något som Vansbrosimningen fokuserar mycket på. Det handlar om allt från antalet båtar som finns i vattnet till hur många bryggor och passerkontroller som finns. Allt för att säkerheten ska vara på högsta nivå.

– Alla ska känna sig välkomna till evenemanget och vi vill att det ska upplevas som familjärt, genuint, tryggt och tillgängligt för vem som helst, säger Jan Palander.

En av dem som deltog i testloppet av Vansbro 10K i juli 2017 är Marcus Lundin. Han menar att loppet är en fysisk och psykisk kraftansträngning men samtidigt en naturupplevelse.

– Naturen är en otroligt mysig inramning på ett utmanande lopp. Man hinner tänka mycket när man ligger i vattnet så många timmar, då är naturen lugnande, säger Marcus Lundin.

På söndag öppnar anmälan för Vansbro 10K med 250 startplatser, samt till Vansbrosimningens andra lopp i öppet vatten, swimrun och triathlon.

Vansbroveckan 2018

30/6: Vansbro Triathlon

1/7: Vansbro 10K

5/7: Vansbro Swimrun

6/7: Vansbro Vattenprovet, Vansbro Halvsim, Vansbro Öppen Älv

7/7: Vansbrosimningen, Lilla Vansbrosimningen

8/7: Vansbro Kortsim, Vansbro Ungdomssim, Vansbro Tjejsim