fbpx
  • 5.6° Lufttemperatur
  • 13.6° Västerdalälven
  • 19.5° Vanån

Niklas Svensson var först ut att anmäla sig till Vansbrosimningen 2018

I helgen öppnade anmälan till Vansbrosimningens samtliga lopp 2018. Först att anmäla sig var Niklas Svensson från Västerås.

Niklas Svensson från Västerås var het på gröten i söndags när anmälan till Vansbrosimningen 2018 öppnade. Niklas var först med att anmäla sig till den klassiska Vansbrosimningen 3000 m. Som om det inte vore nog anmälde han sig också till Vansbrosimningens nya lopp -Vansbro 10K. Det är enkelt för Niklas att komma ihåg anmälningsdatumet eftersom den infaller på en minst sagt, speciell dag.

– Det är inte så svårt för mig att minnas anmälningsdatumet eftersom det också är min födelsedag. Det känns kul att vara den första att anmäla sig och få plats, jag var lite stressad när jag läste om det nya loppet och att det endast fanns 250 platser. Jag trodde först att jag var för sent ute eftersom jag hade problem med att anmäla mig till Vansbro 10K, så jag anmälde mig till det klassiska Vansbro 3000 m, och sen till Vansbro 10K. Det blir en intressant utmaning, säger Niklas Svensson.

Simning är Niklas favoritgren

Niklas är en 35-årig vardagsmotionär som tävlingssimmat som barn. Han har dessutom spelat både fotboll och handboll, det senare höll han igång i hela 11 år. Niklas har genomfört runt 15 öppet vatten-tävlingar och det här blir femte året som han simmar Vansbrosimningen.

– Jag har testat många motionsformer och lagsporter, men simningen är väl det som jag tycker passar mig och som jag känner att jag fortfarande vill hålla på med, säger Niklas Svensson.

Jag tror att det viktigaste är att simma i sin egen takt och att njuta av upplevelsen. /Niklas Svensson

Även om Niklas har tidigare erfarenhet av Vansbrosimningen, så finns det givetvis andra simmare som är ute på öppet vatten för första gången och till Vansbrosimningen ska alla känna sig välkomna. Som gammal i gemet delar Niklas gärna med sig av sina bästa tips inför loppet.

– Jag brukar ladda upp med mycket vatten och sportdryck innan loppet och se till att äta en bra frukost. Sen tror jag att det är viktigt att man försöker att ta det lugnt och inte vara rädd. Vissa känner lite obehag när man ligger i öppet vatten för första gången, speciellt när det är trångt och mycket folk runt omkring. Våtdräkt är att rekommendera, den gör att man flyter bättre. Man kan gärna simma några gånger i den i öppet vatten innan loppet, då får man en känsla, dels för hur det är att simma öppet vatten men även för hur det är att simma i dräkt. Sedan finns det dem som menar att man kan placera sig strategiskt gällande strömmar och i närhet av bryggor, men jag tror att det viktigaste är att simma i sin egen takt och att njuta av upplevelsen, avslutar Niklas Svensson.