fbpx
  • 5.6° Lufttemperatur
  • 13.6° Västerdalälven
  • 19.5° Vanån

Nu är det nära!

Hej på er!

Nu är det mindre än två veckor kvar tills jag ska simma och nervositeten börjar komma smygandes. Mina tävlingsnerver har aldrig varit med mig och varje gång är det likadant. Jag börjar tveka på om träningen jag lagt ner inför loppet räcker, kunde jag gjort något annorlunda, hur kommer dagsformen vara osv? Det är verkligen varannan gång simning just nu. Ena passet flyter på hur bra som helst och jag får upp riktigt bra fart, andra passet kan vara raka motsatsen. Jag hoppas verkligen att den 9 juli är en dag då formen och simningen är med mig.

Det är svårt att föreställa sig hur det kommer kännas och upplevas eftersom det är mitt första lopp i vatten. Sprungit har jag gjort flera gånger men simning är helt nytt för mig. Dock har jag några allmänna tips inför lopp som jag gärna vill dela med mig utav.

Blogg

  1. Ta det lugnt med träningen veckan innan loppet. Se till att vila upp och förbereda dig inför tävlingen. Försök få in några lugna träningspass för att hålla igång kroppen men det kommer inte ge något om du lägger in ett kräkjobbigt pass tre dagar innan start.
  1. Kom i tid till starten. Att stressa innan start brukar aldrig vara positivt. Se till att hämta ut ditt startbevis i god tid så du slipper bli stressad av att det tar lång tid i kön. Många gånger går det hämta ut det några dagar innan själva tävlingsdagen. Ställa dig i kön till toan för det kan ta lång tid att komma fram.
  1. Testa inte någon ny sportdryck eller liknande innan loppet. Jag har som regel att försöka äta så vanligt som det går innan lopp. Har du ett vinnande koncept med gröt och ägg som uppladdning så gå inte på reklam om att ladda upp med en energibar precis innan loppet osv.
  1. Se till att vara ordentligt uppvärmd innan starten går. Jag tycker personligen det är bättre att värma upp lite själv innan den gemensamma uppvärmningen sker. Detta på grund av att jag en del gånger varken sett eller hört den som håller i uppvärmningen och det har resulterat i att jag startat kall.
  1. Häng inte efter andra i starten utan håll dig till ditt tempo och det du är van vid. Av egen erfarenhet så kör många på för snabbt (så även jag under Göteborgsvarvet 2014) och orkar inte hålla den farten hela loppet. Lyssna på din kropp och håll dig till ditt upplägg.
  1. Njut av loppet. Du har trots allt tränat och förberett dig inför loppet (förhoppningsvis) och passa på att njuta av upplevelsen kring hela evenemanget. Det är en fantastisk upplevelse!

Lycka till alla som ska simma, springa eller cykla under Vansbroveckan!

Blogg

Tack vare att jag tränat inför Vansbrosimningen så har jag fått många härliga naturupplevelser tidiga morgnar vid sjön.

Vansbrosimningen

[wp-svg-icons icon=”screen” wrap=”i”] [wp-svg-icons icon=”facebook-3″ wrap=”i”] [wp-svg-icons icon=”instagram” wrap=”i”]