fbpx
  • 5.6° Lufttemperatur
  • 13.6° Västerdalälven
  • 19.5° Vanån

Minitriathlon x 2

Nu är det juni och Vansbrosimningen är inte mer än en månad bort. Jag fick in en triathlon-tävling i Hallstahammar den 29 maj, tyvärr blev det bara en av två minitriathlon (400 m-10 km-2,5 km). Men det var det jag visste skulle kunna hända, att foten inte riktigt ville vara med. Det var bara 14 grader i vattnet, men min simning är väldigt stabil just nu så jag var med killarna upp ur vattnet. Det var gemensam start för oss alla, också en viktig detalj för att jag skulle köra. Det är väldigt få damer som tävlar just nu, så det är helt ok att de slår ihop allt, speciellt om det är drafting på cyklingen, då får man sig ett riktigt bra träningspass om man vill ut och köra.

Blogg

Foto: Joachim Willén

Jag kom upp med Oskar Djärv och Axel Ramhult ur vattnet. Joel Vikner och Ludwig Fleetwood var redan uppe, fick en bra växling och var trea ut på cykeln, där strulade det lite och Oskar bara bombade förbi och Axel följde med honom. Det regnade och jag blev lite väl passiv i kurvtagningarna, har inte riktigt blivit bekväm efter vurpan förra året. Men det blir bättre och bättre. Många killar hann förbi mig under den korta cyklingen, men tjejerna var på bekvämt avstånd, tror jag hade över tre minuter till tvåan när jag klev av cykeln och testade min löpning. Men foten tyckte detta var lite väl tufft. Det var ju kyligt i både vattnet och luften så jag hade inte fått upp någon värme direkt heller. Det blev mer att jogga 2,5km. Kom in som 16.e inför andra loppet som skulle gå ca 4 timmar senare och då utan drafting under cyklingen. Andra dam var ca 3 minuter efter mig, men jag valde att stryka mig då foten skall köra ett SM den 18 juni i Uppsala.
Väldigt roligt sätt att tävla på, tycker verkligen man skall ta vara på denna form, 2*minisprint, och kanske ha den i cupform också…eller att en av deltävlingarna i cupen skall vara i denna form. Man kan också leka med tanken att det skall vara en triathlon weekend där man kör en prolog (mini-triathlon) på fredagen, en sprint på lördagen med drafting och sedan en jaktstart utan drafting på söndagen.

Blogg
Nu blir det kaffe, lite livräddningsuppvisning på Lugnet och en närmare undersökning av foten!

Vansbrosimningen

[wp-svg-icons icon=”twitter-3″ wrap=”i”]