fbpx
  • 5.6° Lufttemperatur
  • 13.6° Västerdalälven
  • 19.5° Vanån

Mental och faktisk träning

Mars
Inför båda mina förlossningar har jag läst en bok om mental träning och inställning. Bland annat handlar det om att man under värkarbetet ska tänka att man framför sig ser hur man tar den just avslutade värken och lägger den bakom sig. Man behöver aldrig mer genomföra just den värken. Ju fler värkar man tar sig igenom – desto mer växer högen bakom en – och högen framför en (även om man inte vet hur stor den är) minskar i samma takt. Jag inser att jag tänker lite likadant inför Vätternrundan. Jag och min man har ett race-kort på kylskåpsdörren med plats för 100 kryss eller ifyllningar. Det är klart att det känns tungt de första kryssen för man ser hur många som är tomma men ju fler gånger man faktiskt tar cykeln till jobbet eller tar en runda på helgen – desto fler kryss får man sätta – och desto färre finns kvar. Jag är ingen tävlingsmänniska egentligen, men min man är. Så tack vare det så blir det även lite av en tävling oss emellan om att ligga först i antal åkta mil. So far so good 🙂 

Schema

Igår var äldsta dottern bjuden på kalas och jag är bokstavligen talat riktigt frustrerad över hur lata/bekväma människor är och inte minst vilka vanor de ger dagens barn. Avståndet till kalaset var väl i snitt mellan en och två kilometer för de som kom. Igår eftermiddag var det strålande sol och blå himmel. Alla andra barn kom till kalaset med bil. Jag bestämde mig för att ta tillfället i akt och satte dottern på pakethållaren och ledde cykeln och sen gav jag mig ut på en kortare cykeltur på två mil. Som ni kan se så blåste det. Mycket.

Flagga
Mina handskar är märkta med ”waterproof and windproof”. Vindtäta var det definitivt inte. Mina fingrar blev till isbitar liksom mina tår efter 6-7 km. Det var inte alls skönt. Förstår nu vitsen med att ha såna överdrag till skorna och bra vindtäta handskar. Eller så kan ju moder natur ta och skärpa sig och se till att vi får lite vår – det hade varit väldigt tacksamt!

 
Elin Bornvall