fbpx
  • 5.6° Lufttemperatur
  • 13.6° Västerdalälven
  • 19.5° Vanån

Målsättning, är det vägen till framgång?

Jag har funderat på det här med framgång och målsättning. Det sistnämnda är även något vi pratat mycket om i skolan under vårterminen. Målsättning, är det vägen till framgång? Är det tack vare målen som vi lyckas? Det är säkert olika men om jag ser till mig själv så jobbar jag betydligt bättre och effektivare när jag har ett mål att sträva mot. Dock tror jag att det inte enbart är målen som får mig att nå dit jag vill. Att vara framgångsrik och nå framgång har många olika betydelser, men för mig betyder det lyckosam och lyckad. När jag når ett mål känner jag mig lyckosam och lyckad.

Det jag vill prata om idag är att vara nöjd trots ett misslyckande. Du kanske inte når den tiden du satt upp, lyfter så tungt du hoppats eller gått ner/upp de kilona som du önskat. Att misslyckas är mänskligt och vi alla gör det någon gång under våra liv. Tävlingsmänniska och självkritisk som jag är vill jag alltid lyckas. Jag har otroligt svårt för att ta ett misslyckande och klandrar mig själv direkt. Det är svårt att i stunden inse sin egentliga prestation när själva huvudmålet misslyckats. Alla delmål är fixade utan problem, men ändå infinner sig en känsla av misslyckande. Tiden kanske har förbättrats med flera minuter sedan förra gången trots att klockan inte stannade på den ”riktiga” måltiden. Är det någon som känner igen sig?

Varför är det så otroligt svårt att känna sig stolt vid ett misslyckande? Hur vore det om vi istället tog lärdom av ett misslyckande? Vägen till framgång kanske inte bara är en tydlig målsättning utan även att våga misslyckas? Vi måste våga göra fel och försöka hitta något positivt ur det istället. En analys kring vad och varför det gick som det gick kanske kan leda till att det inte kommer hända igen. Om nio veckor simmar jag mitt första lopp och jag har ett mål om att simma på 60 minuter. Vissa dagar känns det rimligt, andra för högt. Oavsett är det målet jag strävar efter och klarar jag det inte då kanske jag klarar det nästa år? Vad är det man brukar säga; man lär sig av sina misstag!

Vansbrosimningen

[wp-svg-icons icon=”screen” wrap=”i”] [wp-svg-icons icon=”facebook-3″ wrap=”i”] [wp-svg-icons icon=”instagram” wrap=”i”]