fbpx
  • 5.6° Lufttemperatur
  • 13.6° Västerdalälven
  • 19.5° Vanån

Lycka till allihop!

Sista veckan och nu är det bara finslipningen kvar på skidåkningen inför Öppet Spår söndag. Avverkade totalt förra veckan ca 110 km längdskidor varav 9 av dem delades upp på 3 dagar efter varandra. Riktigt skönt att få en rejäl genomkörare i kroppen sådär veckan innan loppet. Man får ett kvitto på att kroppen håller i 3 mil varav dessa avverkas under träning, ensam stakning och ute i mörkret. Jag vet sedan tidigare att det är så mycket lättare när man står i fäders spår och bara följer strömmen av folk mot Mora. Man får som mer adrenalin i kroppen och viker inte ner sig inför någon. Ni som åkt tidigare förstår vad jag menar. Ni som åker för första gången kommer förstå vid Smågan haha. Stort lycka till allihop och ha inte för bråttom i första backen. Det är fortfarande 88 km kvar då.

Så var det då dags att berätta om hur det gått i tävlingen mellan mig och Johan. Vem har vunnit och lyckats bäst med att äta lite nyttigare och samtidigt kapa lite vikt? Jag lovade alla er läsare att om jag vann denna tävling så skulle jag mer detaljerat berätta om både resultat och genomförande. Ni kan bara gissa vem som vann. JAG! Är så otroligt nöjd över mitt resultat! 51 dagar har jag kämpat med att ändra delar av min livsstil. Om jag förlorat hade jag nog bara låtit tävlingen gått förbi mig och aldrig nämnt den igen, haha. Resultatet då.

Magen: 93 cm vid start och 87 cm nu. Minus 6 cm totalt (-6.9 %).
Låren: 64 cm vid start och 59 cm nu. Minus 5 cm totalt (-8.5 %).
Vikten: 89,7 kg vid start och 85,5 kg nu. Minskning på 4.2 kg (-5 %).

BloggAllt det har jag åstadkommit genom att under 51 dagar helt välja bort socker och godsaker. Försökt tänka på vad jag stoppat i mig och allt som ofta helt plockat bort kolhydrater från maten. Det här var jobbigt de två första veckorna men nu vill jag inte ha en massa skräp i mig något mer. Som jag skrev i det tidigare inlägget så mår jag otroligt mycket bättre nu. Sover bättre och håller hungern i balans under hela dagen även fast jag tränar som jag gör. Mest stolt är jag nog över att jag minskat så pass i vikt även fast jag inte velat gå ner för fort. Vill inte att det ska försvinna en massa muskler från kroppen. Vet att det just nu är väldigt vikt-inriktat men det här är något som jag kämpat med en längre tid och jag har nu svaret på varför jag pendlat upp och ner som en jojo under åren som jag genomfört alla mina Svenska Klassiker. Allt skräp och framförallt sockret som jag stoppat i mig har inte varit så bra även fast jag tränat som jag gjort. Har tyckt att jag varit värd det efter alla hårda passen men nu när jag mår så bra som jag gör tänker jag inte vika ner mig igen för sockerberoendet.

Christoffer Hansson

[wp-svg-icons icon=”instagram” wrap=”i”] [wp-svg-icons icon=”calendar-2″ wrap=”i”] (träningsdagbok)