fbpx
  • 5.6° Lufttemperatur
  • 13.6° Västerdalälven
  • 19.5° Vanån

Klassikermedalj #19

marianamedalj kopiaNu har den kommit, klassiker medaljen, den 19:e. Har ju tänkt att det ska bli fler. En bekant till mig, Lennart Johansson, som jag träffar på lite olika lopp, genomförde sin 38:e klassiker i år. ”Hur kan man?” har jag tänkt många gånger, men det bara rullar på. År efter år. Det blir ett sätt att leva, även om inte jag siktar på 38 stycken…

bildmariana kopiaMinns när vi träffades första gången på Broloppet 2000. Det var så mycket spännande i och runt loppet. Lennart började prata med mig på bron och efter det har vi setts på många lopp runt om i Sverige. Han inspirerar och lockar med mig på nya upptåg. Bilden är från Roxen runt i Linköping Augusti 2014.

Skidsäsongen nästa

Nu är racercykeln rengjord och upphängd på väggen. Dags att börja tänka på skidsäsongen, men just nu känns det avlägset. Jag fick en återbudsplats till Torsby Skidtunnel förra helgen. Med kort varsel var det dags att valla skidorna hemma i tvättstugan. Matsäck, termos och ombyteskläder packades kvällen före. Uppstigning kl 05.00 för att åka till grannkommunen och stiga på bussen och efter nästan tre timmars bussfärd var man framme.

Som förra gången blev det bakhalt även denna gång. Jag som hade fått tips från kunniga skidåkare…  Det var första gången jag åkte sedan februari. Tänkte att jag sliter på. Lunchen var ganska tidigt på dagen då fler bussar bokat in sig på den lilla restaurangen. Lunchen tog sin lilla tid. Tiden på eftermiddagen skulle nyttjas till max. Körde vända på vända och spanande mot klockan som sitter vid varvningen – bara en vända till o.s.v. Till slut var jag tvungen att ge mig och skynda iväg till duschen och väntande buss. Jag kände mig så nöjd att ”redan” ha åkt ett skidpass, även om det är på konstsnö, men ljumskarna är inte lika glada!

Och inte glömde jag något kvar, en del fick med sig fel skidor hem…men det är en annan historia. Till helgen är det dags att smyga in i nästa tunnel, då är det Tunnel Run i Stockholm. Jag har inte hunnit löpträna, men det får gå på envishet och uppmjukade ljumskar.