fbpx
  • 5.6° Lufttemperatur
  • 13.6° Västerdalälven
  • 19.5° Vanån

Känslan att gå i mål

Om det här nu hade varit den där boken jag skulle skriva som jag berättade om i förra inlägget, så hade jag inlett den med att göra alla läsare taggade till att vilja genomföra En Svensk Klassiker. Därför gör jag ett försök att skriva en kortare version på den inledningen här så att ni allihop kan bli så taggade som möjligt. Att ni ska sitta där hemma och säga till er själva att ”det där vill jag också vara med om”.

Ni vet när man klarar det omöjliga. Den där känslan som infinner sig när man pressar sig själv till något som man trodde var omöjligt. Man överträffar sig själv och kanske klarar att springa den där första milen. Känslan när man går i mål på sin första Vätternrundan eller känslan som uppstår att äntligen få slå handen i målplattan på Vansbrosimningen efter att ha kämpat i det mörka, läskiga och kalla vatten. Det är just alla de här känslorna som får mig att fortsätta göra Klassiker efter Klassiker. Träna och pressa mig hårdare för att bli bättre för varje gång. Att kunna få uppleva alla dessa magiska stunder igen, där man passerar mållinjen på nytt och målet är nått. Det kan både vara den bästa och värsta känslan samtidigt. Svårt att endast beskriva i text såklart, men när jag sitter här och skriver så kan jag nästan ta på känslan av att gå i mål på något av loppen.

Blogg

Känslan jag pratar om kan beskrivas som en blandning mellan glädje, total utmattning, tårar och lättnad. Allt i ett blir som en stor kick, en kick som man lever på länge. Den handlar väl egentligen om att just jag har klarat det omöjliga. Det som jag trott varit omöjligt. Varför då göra En Svensk Klassiker? Mitt svar är kort och enkelt. Man ska göra en klassiker för att ge sig själv en rejäl utmaning men också för att det får oss att behöva träna året om. Alla loppen är lagda så otroligt smart att man aldrig riktigt kan bli den där soffpotatisen igen.

Träningstips

Avslutar med ett litet träningstips. Det som blivit mitt favoritpass just nu.

3*5 min stakintervaller på stakmaskinen, varvat med 3*5 min roddmaskin. Båda maskinerna inställda på motstånd 7.

 

 

Christoffer Hansson