fbpx
  • 5.6° Lufttemperatur
  • 13.6° Västerdalälven
  • 19.5° Vanån

Juletider med stort J!

Snart kommer änglarna att landa… It’s the most wonderful time of the year, Tipptapp osv…
Nej, snacka om varm vinter. Det känns ju nästan som ett skämt! Joakim och jag sprang ett pass i shorts och linne…bara för att vi kunde, detta var den 20 december 2015, 12 grader varmt!

Blogg

Men kommer det ingen snö, så kan jag lika gärna ha 9-10 grader varmt. Man får vara glad för de cykelturer man får utan att frysa om tårna. Det är ju också vid denna tid man hittar på sina nyårslöften. Att man kan unna sig lite extra runt jul och nyår för att man sen minsann skall ta tag i ”det”. Med ”det” menas hälsan och livet.

En del ratar nyårslöftet, men själv gillar jag nyårslöften. Jag är kanske inte är tjejen som säger att jag inte ska äta godis på ett år… nej, det skulle ju verkligen inte funka. Istället väljer jag att hitta på saker jag ska göra! Jag ska springa 10 km under 40 min, jag ska köra Vansbro Triathlon. Jag skall simma 1500 m (25 m bassäng) på 19 minuter.

Under 2016 skulle jag även vilja nå ut med ett budskap om rörelsens betydelse för människans kropp. Jag har pratat med Radio Dalarna om ett program, eller del i ett program, om hälsa och rörelse. Det skulle då vända sig främst till alla som inte hittar den naturliga rörelsen i sitt liv. Alltså, inte för vi som har motion och rörelse naturligt i våra liv.

BloggSå, efter nyår hoppas jag få snacka hälsa och rörelse med Mats och Hanna i radio Dalarna. Det kommer alltid vara viktigt för människan att vara i rörelse, unna er maten och drycken under jul, men unna er också rörelsen! Sitt inte hela tiden, gå promenader och kanske hinner ni med ett litet jul-löp på julaftonens förmiddag. Ja, det hade varit trevligare att åkt en sväng på längden uppe i Vintjärn för min egna del, men det ser verkligen inte ut som att det kommer hända, så jul-löp it is!

God Jul & Gott Nytt År!

Vansbrosimningen