fbpx
  • 5.6° Lufttemperatur
  • 13.6° Västerdalälven
  • 19.5° Vanån

”Jag kom som en kung – lämnar som en legend”

Inleder det här inlägget med den otroligt inspirerande frasen som har snurrat i mitt huvud hela helgen och säkert i andras också. ”Jag kom som en kung – lämnar som en legend” Zlatan. Har vi någonsin haft en större svensk idrottsman som hela världen känner till? Jag tror faktiskt inte det. Tror inte alla förstår vilken enormt stor idrottsman han är. Jag är inget särskilt stort fotbollsfan men jag kollar väldigt gärna när Zlatan spelar. Att han kan leverera med den självsäkerheten och kaxigheten med glimten i ögat gör honom till en stor förebild. Tycker att vi i Sverige väldigt ofta har svårt att sticka ut och säga vad vi är om oss själva. Vet att dessa ämnen togs upp i ett avsnitt av Gunde Svans program, ”I huvudet på Gunde Svan”. Minns inte riktigt vem av stjärnorna han utmanade då men jag kommer ihåg att de pratade där om hur vi svenskar har svårt att stå på oss själva och verkligen sätta oss själva som vinnare. Tro på oss själva mera. Även som motionärer måste vi kunna tro på oss själva och våga säga vilka våra stora mål är. Andreas Lindén som är en av Sveriges bästa triathleter skrev nyss ett riktigt bra inlägg om detta på sin blogg. Ser man sig själv inte som en vinnare blir man inte heller en vinnare. Kloka ord! Det här kommer i alla fall jag ta med mig och tänka på.

Blev en lång inledning på inlägget men nu har vi gått från Zlatan i Paris till Gunde Svan som bor i Vansbro och även nämnt Andreas Lindén som är en av dom som kommer ställa upp i SM i triathlon under Vansbroveckan. Ser så sjukt mycket fram emot Vansbro nu och speciellt triathlontävlingen som jag själv ser som en stor utmaning. Byta mellan alla dessa moment och köra på samma bana som den riktiga Svenska eliten kör på. Faktiskt känns det som de sjukaste just nu att jag ska tävla samtidigt som många av de Svenska profiler inom triathlon som jag ser upp till. Kommer bli så häftigt! Kommer känna mig starstruck hela tävlingen igenom haha.

Blogg

Instagram: @livsstilmedhansson

För mig rullar annars träningen på bra. Får ihop mitt pussel något sådär varje vecka och hinner med det mesta tycker jag. Både träna, jobba, familjen, vänner och huset. Tycker det är kul att vara igång hela tiden, ha många bollar i luften och få allt att funka. Vid läggdags är det skönt att tänka en stund på dagen och analysera vad jag gjorde bra och vad jag kanske gjorde mindre bra. Försöka ge mig själv lite kritik och feedback för att växa som person. Finns alltid saker att jobba på. Det ska vara roligt att leva för livet kan vara himla skört. Något som jag verkligen funderar skarpt på är att jag skulle vilja jobba mer inom träning och inspiration. Vi får se vad som händer framöver. Ingenting är omöjligt!
Christoffer Hansson

[wp-svg-icons icon=”instagram” wrap=”i”] [wp-svg-icons icon=”calendar-2″ wrap=”i”] (träningsdagbok)