fbpx
  • 5.6° Lufttemperatur
  • 13.6° Västerdalälven
  • 19.5° Vanån

Jag är tillbaka!

Hej allihop. Lucka 15 och jag kan äntligen berätta att jag är tillbaka! Det känns hedrande att få förtroendet att blogga ytterligare ett år för Vansbrosimningen. Jag känner mig dessutom mycket varmare i kläderna nu vad gäller bloggande och skrivandet så just nu känns det här bara roligt. Inte alls nervöst som senast då jag fick frågan från Vansbrosimningen.

Jag ska försöka inspirera er alla ännu mer detta kommande år. Många undrar säkert om jag kommer göra samma galna vecka till sommaren 2017, men jag kan direkt avslöja att svaret är nej på det. Jag kommer inte ge mig in på ett så stort projekt och galen utmaning igen som det faktiskt blev. Det är lätt att tacka ja till något innan man riktigt funderat över hur stor utmaningen faktiskt är. Idag känns det helt otroligt över tanken på vad jag faktiskt genomfört. För er som inte vet vad jag pratar om så kan jag berätta att jag i somras blev den första någonsin att genomföra Vansbrosimningens alla lopp under deras sommarvecka. Klicka på länken och läs mitt tidigare blogginlägg om alla loppens upplevelser: http://vansbrosimningen.se/blog/min-vansbrovecka-2016/

Vansbrosimningen

Mina planer för kommande år som är bokat och klart är Vasaloppet. Alltså riktiga Vasaloppet för första gången. Jag har åkt Öppet Spår fem gånger tidigare och då sagt till mig själv att den dagen jag lyckas åka Öppet Spår på medaljtiden för Vasan så ska jag åka riktiga Vasaloppet. För den som inte vet vad medaljtiden är så är det 50% i tid efter vinnaren i Vasaloppet. Sagt och gjort så lyckades jag panga på och åka Öppet Spår söndag nu i vintras på 5:30:37. Start i led 4 och nu är planen på att lyckas få den där medaljen i målgång.

Annars om man tänker mer på simningen. Mina simplaner för nästa år att köra Vansbro Swimrun igen så där hoppas jag ni står och hejar fram mig igen. Klassiska Vansbrosimningen har jag också som plan att genomföra igen. Så himla roligt lopp så det måste jag bara fortsätta köra år efter år. Sedan kommer jag försöka baka in några fler Swimrun-tävlingar för det var verkligen något som jag fastnade för. Riktigt roligt är det.

Träningstips: Använd snön när den väl finns. Ta på er varmt och värm upp i ca 2km, sedan viker ni bara av rätt ut i snön och springer snöpuls så mycket ni orkar. Variera väg och ordentlig snöpuls. Jobbigt och roligt. Finns inte snön tycker jag ni springer till simhallen och simmar några längder. Gäller att börja i tid för snart är vi där igen, i Vansbro och förbereder oss för simning. Eller varför inte längdskidåkning som är otroligt bra träning inför sommaren.

img_20161119_1629391

Nu vet ni att jag är tillbaka och jag ska göra allt för att ni ska bli lockade till att vilja genomföra något av loppen under Vansbrosimningsveckan 2017.

 

Christoffer Hansson

[wp-svg-icons icon=”instagram” wrap=”i”] [wp-svg-icons icon=”calendar-2″ wrap=”i”] (träningsdagbok)