fbpx
  • 5.6° Lufttemperatur
  • 13.6° Västerdalälven
  • 19.5° Vanån

Ja, du skall alltid vara glad och ha ork!

Är det verkligen så?! Ja, ibland undrar jag ju hur det där fungerar. Jag kan träffa människor som alltid är positiva och deras träning går alltid så bra och deras pass är alltid roliga. Eller så träffar jag typen som alltid tränar väldigt mycket och lägger upp bilder på Facebook där man ser skitiga ben, eller en väldigt dyr cykel och allt är grymt, eller att dom är så grymma.

Swamp-Bob

Madame Tussauds i New York – Svamp Bob fyrkant och Lady Frog.

Hmm, ja… jag vet jag har skrivit ett inlägg som heter ”Du skall tro att du är något”. Och det står jag fast vid. Men jag tror inte att självkänslan sitter i Facebook eller på Instagram… men ibland börjar jag ju fundera lite. Alla verkar träna otroligt mycket mer än jag… Jag har ju ändå varit uppe på ett x antal timmar per år, även om det var 2010-2011, men idag är jag inte ens i närheten av hälften av de timmarna i träning. Så jag tycker att jag borde ha bättre ork.

Jag funderar på hur jag gjorde, hur jag orkade och hur jag fick ihop det?

Igår morse skulle jag träna vid 06.30…men nej, det gick inte. Inte för att jag är sjuk eller skadad, utan för att jag helt enkelt var för trött. Tröttheten satt inte i att jag tränat mycket, nej det satt mer i jobb tror jag. Men det skall absolut gå att jobba och träna ett till två pass per dag, jag har ingen familj jag måste ta hand om, så jag är van vid att orka.

Motivationen finns, kanske inte 06.00, men den kommer på den tiden det tar att ta sig till simhallen. Hur skall jag hitta mer ork i mörkret? Det kom lite snö för någon dag sedan, då fick jag genast mer energi. Kan det vara så att jag är en extrem vädermänniska? Ja, det tror jag.

Så fort det regnar, blåser eller blir kallt… eller allt på en gång…då orkar jag ingenting. Så kommer det lite frost, eller lite sol eller värme då vill jag minsann träna hela tiden.

natur-

Ja, men då är det ju bara att försöka ta tillfället när det finns. Jag kanske inte kan träna efter ett schema… då tänker jag mycket på triathlonträningen. Simningen är det bara att ta tag i och det är ju ganska varmt inne vid bassängen. Värre är det med cyklingen. Skall jag ut på MTB då skall det absolut inte regna (jobbigt att göra rent cykeln) då man blir nerkyld på en gång.

Man få ta vara på de fina helgerna och är de fula så hoppas jag på vinterstudion och cykel framför skidåkning. Det är bra träning att köra intervaller i en skidsprint. Testa om ni har en trainer, rulle eller testcykel hemma. Lägg intervallerna samtidigt som heaten i skidsprinten.

Jo, men lite ork har jag… men ibland måste jag bara leta lite mer efter den!

annerstedt_bloggbyline