fbpx
  • 5.6° Lufttemperatur
  • 13.6° Västerdalälven
  • 19.5° Vanån

Ingen Vansbrosimning utan funktionärer

Idag hålls en funktionärsträff på Värdshuset Flottaren i Vansbro för funktionärsansvariga och deras föreningsmedlemmar som ska jobba vid arrangemangen i sommar.

Cirka 1300 funktionärer från ett 40-tal ideella föreningar och organisationer hjälper varje år till vid Vansbrosimningens tävlingar. Det är dessa funktionärer som bland annat visar dig till en ledig parkeringsruta, lämnar ut ditt deltagarkuvert, hejar på dig från bryggan och hjälper dig med dragkedjan på våtdräkten efter genomfört lopp. Ambitionen är att alla deltagare och besökare ska känna sig välkomna, få god service och en positiv upplevelse från evenemanget.

Alla föreningar får en ersättning för den tid de lägger ner under tävlingarna och varje år betalas 1,5 miljoner kronor ut till föreningslivet och de ideella krafterna. För många föreningar är ersättningen ovärderlig och en förutsättning för att man ska kunna fortsätta med verksamheten.

Under Vansbro Triathlon hjälper till exempel Vansbro Ryttarsällskap till. Föreningen kunde tack vare dessa pengar köpa en handikapp-hiss för att hjälpa funktionsnedsatta ryttare upp i sadeln. Hela anläggningen är handikappanpassad och för många funktionsnedsatta kan en stund på hästryggen ge en stunds frihet.

Vansbrosimningen delar även ut priset ”Årets Funktionär” som är ett pris som funktionärsföreningarna har möjlighet att nominera två kandidater till. Priset instiftades 2013 och delas ut till två funktionärer som förtjänar att lyftas fram och hyllas för sitt engagemang och osjälviska arbete kopplat till evenemanget. Priset är en resa till Idrottsgalan i Stockholm.