fbpx
  • 5.6° Lufttemperatur
  • 13.6° Västerdalälven
  • 19.5° Vanån

Inför Vansbrosimningen

Andra dagen av simmarhelgen inleds kl 10.00 med den första starten i Vansbrosimningen. Över 8500 simmare är anmälda till huvudloppet. Det varma vädret fortsätter och temperaturen ser ut att hamna runt 25 grader mitt på dagen. Vattentemperaturen ligger stadigt på runt 18 grader.

Flera intressanta namn finns på startlistan. Vansbro Halvsim vinnaren Anton Björck Teuscher simmar vidare mot nya triumfer. Ellen Olsson som vann damklassen förra året kommer tillbaka till Vansbro för att försvara sin titel och kan få hårt motstånd av trean i Vansbro Halvsim tillika bästa dam, Annie Thorén. Anders Olsson som laddade med Öppen Älv under fredagen startar i startgrupp 2, hans kommentar efter målgången var: ”Jag ska ju simma imorgon så jag tänkte provsimma.”

Erik Strand som återfinns på ”Årets Frimärke” 2014 med Vansbrosimningen startar i grupp 1. I startgrupp 10 finns Emma Dalman som gör En Svensk Klassiker efter en hjärttransplantation. Som det offentliggjordes i torsdags kommer Kronprins Frederik av Danmark att delta i Vansbrosimningen.

Kl 16.00 är det dags för Lilla Vansbrosimningen där alla barn mellan 6-9 år är välkomna till bassängen Plasket vid målområdet. Anmälan görs på plats senast en timme innan start och precis som i alla andra Vansbrosimningens lopp så får man medalj efter målgång!

Passa även på att ta ett foto efter målgång hos Simma Sverige. Du kan även anmäla dig till välgörenhetssimning. Simma Sverige skänker 15 kronor för varje person som väljer att simma för välgörenhet. Anmäl dig kostnadsfritt på simmasverige.se eller på plats i Vansbro!

Resultat från Vansbrosimningen

Startlista elit

Sök anmälda