fbpx
  • 5.6° Lufttemperatur
  • 13.6° Västerdalälven
  • 19.5° Vanån

Inför Vansbro Swimrun

På onsdag är det äntligen premiär för Vansbrosimningens senaste tillskott, Vansbro Swimrun! Klockan 16.00 går starten för partävlingen och stafetten på Vansbrosimningens arena.

Anlända till Vansbro

Parkera på anvisad plats. Från parkeringen är det ca fem minuters gångväg.

Deltagarkuvert

Deltagarkuvertet innehåller start-pm med instruktioner för nummerlappar, simmössor och tidtagningsbricka. Du kan även läsa start-PM här för partävlingen och stafetten.

Start

Starten för partävlingen och stafetten är kl. 16.00 på Vansbrosimningens arena.

Tidtagning

SportIdent används som tidtagningssystem och sträcktider fås genom stämpling vid tidtagningsenheten i samband med växling.

Vätskekontroller

Vätskekontroller finns vid varje växlingsplats från löpning till simning och från simning till löpning.

Mål

Målet är på Vansbrosimningens arena. Målet stänger kl. 20.30. Dusch finns i anslutning till målet. Efteråt serveras alla deltagare mat i restaurangtältet och bjuds på lite skön underhållning i form av Dalarna Big Band.

Bana

Om Vansbro Swimrun

Tävlingen genomförs i Vansbrosimningens klassiska miljö. Distansen är 18,1 km fördelat på tre sträckor med löpning 15,1 km och tre sträckor simning totalt 3 km. Start och mål är på Vansbrosimningens arena alldeles vid Västerdalälvens strand. Löpningen är förlagd i varierad terräng, från myrmark till grus och asfalt. Simsträckorna är i Vansbrosimningens 3-kilometersbana och de två första simsträckorna simmas medströms och den avslutande sträckan simmas motströms.

Tävlingsformen passar perfekt för arbetskamraterna eller kompisgänget som vill testa på swimrun! I partävlingen deltar två personer (dam, herr och mix) och genomför sim- och löpmomenten tillsammans. I stafettmomentet genomför en tävlande var sin sträcka. Stafettlaget kan bestå av både herrar och damer med sex deltagare.