fbpx
  • 5.6° Lufttemperatur
  • 13.6° Västerdalälven
  • 19.5° Vanån

Inför Vansbro Kortsim, Ungdomssim och Tjejsim

Den sista dagen av simmarhelgen bjuder på tre lopp alla med distansen 1000 meter och alla simmas motströms i Västerdalälven. Först ut kl. 09.20 är Vansbro Kortsim. Anton Björck-Teuscher vinnare av Vansbro Halvsim och delad segrare i Vansbrosimningen i år innehar den snabbaste tiden med 10:31 minuter från 2014. Björck-Teuscher finns anmäld till loppet även i år och frågan är om någon kan hindra honom från att ta en trippel i år?

Klockan 09.40 går starten för Vansbro Ungdomssim som i år slår deltagarrekord med över 140 anmälda simmare. Loppet är öppet för pojkar och flickor i klasserna 10-14 år, 15 år och 16-17 år. Följ simmarna från strandpromenaden eller via storbildsskärmen på arenan.

Simmarhelgen avslutas med det populära Vansbro Tjejsim. Första start är kl. 11.00. Närmare 3000 tjejer kommer att kämpa mot strömmen i Västerdalälven och räkna med att många kommer att påbörja eller avsluta sin Tjejklassiker under dagen. Vinnaren de senaste fem åren, danskan Mathilde Riis Sørensen finns inte på plats i Vansbro så det är dags för en ny simmare att kliva högst upp på pallen.

Glöm inte att det är sista dagen du kan ta ett foto efter målgång hos Simma Sverige och anmäla dig till välgörenhetssimning. Simma Sverige skänker 15 kronor för varje person som väljer att simma för välgörenhet. Anmäl dig kostnadsfritt på simmasverige.se eller på plats i Vansbro!

Sök anmälda och resultat här
Startgrupper