fbpx
  • 5.6° Lufttemperatur
  • 13.6° Västerdalälven
  • 19.5° Vanån

ICA-klassikern – en av Sveriges större hälsosatsningar

ICA-klassikern är en av Sveriges större hälsosatsningar någonsin utvecklad av ICA och En Svensk Klassiker. ICA-klassikern består av samma fyra moment som En Svensk Klassiker: 300 kilometer cykling, 3 kilometer simning, 30 kilometer löpning/gång och 90 kilometer längdskidor/stavgång. Skillnaden är att deltagarna har flera veckor på sig att klara av varje moment och varje moment registreras i en applikation som grundar sig på en teknik och metodik utvecklad av En Svensk Klassiker. Aktiviteten pågår löpande under året och först ut är cykelmomentet inför Vätternrundan, därefter följer Vansbrosimningen, Lidingöloppet och Vasaloppet.

ICA-klassikern är en förlängning av ICA:s övergripande hälsosatsning ”Var med och må bra” samt har en grund i En Svensk Klassikers egen mission om att göra Sverige och svenskarna friskare. Gemensamt finns ett tydligt mål om att uppmuntra rörelse och inspirera till en sundare livsstil.

Första datum för deltagarna att registrera sina aktiviteter i cyklingen är måndag vecka 15 och deltagarna har sedan nio veckor på sig att cykla sträckan motsvarande Vätternrundan.

För att delta i ICA-klassikern behöver man vara innehavare av ett ICA-kort samt betala en anmälningsavgift om 50 kronor. Under de olika momenten erbjuds man olika rabatter från partnerföretag samt även hos ICA, till exempel 50 procent rabatt på utvalda frukt och grönsaker.

Nyfiken? Mer information och anmälan finns på ICA-klassikerns hemsida:

[wp-svg-icons icon=”arrow-right-2″ wrap=”i”] ICA-klassikern