fbpx
  • 20.4° Lufttemperatur
  • 16.9° Västerdalälven
  • 17.1° Vanån

Hyr ut ditt boende

I samarbete med Nordic Travel erbjuder vi privatpersoner möjligheten att hyra ut sitt boende direkt i våra kanaler.

En lägenhet, stuga, hus eller ett rum? Allt är av intresse och allt kan hyras ut och ge ett välbehövligt tillskott i semesterkassan. Samtidigt hjälper du till att göra Vansbrosimningen till den folkfest det ska vara.

Om Vansbrosimningen

Vansbrosimningen är en folkfest för stora och små som arrangeras 2-11 juli 2021 med en mängd olika lopp på programmet. Vansbrosimningen är Sveriges största öppet vatten-evenemang med omkring 30 000 besökare.

Loppen avgörs i centrala Vansbro och efterfrågan på boende är stor både i och omkring Vansbro.

Här ser du alla lopp: Våra lopp 2021

Hur gör jag för att hyra ut?

Vill du lägga upp ditt boende för uthyrning kommer du igång här: Hyr ut ditt boende

Du börjar med att registrera dig som uthyrare och anger följande objektinfo:

  • Typ av boende (hus, lägenhet, etc)
  • Hur många bäddar ditt boende har
  • Var någonstans ditt boende finns

Obs! Bor du i hyresrätt, tänk på att du behöver tillstånd hos din hyresvärd för att kunna hyra ut i andra hand.

När du lagt in uppgifterna kommer du automatiskt vidare till ett steg att skapa ett konto hos Vansbrosimningens boendeförmedlingspartner Nordic Travel Privatuthyrning, såvida du inte redan har ett konto.

Därefter kan du lägga upp ditt boende genom att följa stegen i guiden. Tänk på att ange en lämplig uthyrningsperiod för ditt objekt. Kom också ihåg att lägga in bilder – en bild säger ju mer än tusen ord. När du lagt ut annonsen, tar det cirka två arbetsdagar innan objektet syns i Vansbrosimningens bokningsportal.

Behöver du hjälp med att registrera dig eller att lägga upp ditt objekt på webben, kontakta bokning@nordictravel.se eller ring tel: +46 (0)411 55 87 00

HYR UT DITT BOENDE

Bästa tipsen för att få sitt boende uthyrt

Erbjud ett rimligt hyrespris.

Ett riktmärke för uthyraren är en prissättning med kring 300 kr per person och natt. Uthyrare av objekt som vi bedömer ligger allt för högt kommer vi att kontakta. Tänk på att till ditt pris adderas ett påslag enligt förmedlingsavtalet. Det är det priset som sedan visas på webben till hyrestagarna.

Var flexibel med ankomstdagar och uthyrningsperiod

vansbrosimningen huvudsakliga evenemangsdagar är 3-11 juli, men många vill kanske gärna vara på plats några dagar före, och ibland efter. Har du möjlighet att vara flexibel ökar det chansen att få uthyrt. Dessutom kan du tjäna några extra kronor på det.

Ett tips är därför att öppna upp för uthyrning av nätter hellre än hela veckor. Det ställer du in när du registrerar ditt boende.

Försäkring

Du omfattas av en trygghetsförsäkring i tillägg till din vanliga försäkring, läs mer om den här. https://privatuthyrning.nordictravel.se/insurance
OBS! Tänk på att du själv behöver lösa försäkringsfrågan om det handlar om boenden utan privat hemförsäkring.

 Skriv en tydlig beskrivning om ditt objekt

Kom ihåg att du aldrig har något att förlora på att annonsera. Var bara tydlig med vad det är du erbjuder. Det underlättar både för dig som uthyrare och för hyrestagaren. Var tydlig i hur många personer det finns plats för. Bilder ökar också chanserna att få uthyrt markant.

Är du osäker, titta gärna på andra objekt som ligger ute för uthyrning. Läs mer i våra guidelines här https://privatuthyrning.nordictravel.se/guidelines

Se till att prisangivelsen blir rätt

När du lägger in priset per natt för ett boende ska du ange det totala priset per natt, inte per natt och person.

Du kan enkelt hantera flera olika boendeobjekt samtidigt från samma konto. Om du redan har ett konto hos Nordic Travel Privatuthyrning, eller vill göra ändringar i ett objekt som du har börjat på tidigare, loggar du in här. https://privatuthyrning.nordictravel.se/