fbpx
  • 5.6° Lufttemperatur
  • 13.6° Västerdalälven
  • 19.5° Vanån

Historiska första segrare i Vansbro Swimrun

Dagen då sommaren kom till Vansbro på allvar och vattentemperaturen i Vanån och Västerdalälven slog årsbästa så genomfördes premiären av Vansbro Swimrun. 20 par, så kallade patruller och 9 stafettlag ställde upp. Totalt 4 segrare skulle koras i kategorierna par män, par kvinnor, par mix och stafettlag.

Vansaloppet

Vasaloppets stafettlag.


Först i mål och historiska vinnare kom stafettlaget Vasaloppet som visade att de inte bara behärskar snö och skidåkning.  Andra stafettlag i mål var Vårdcentralen Gagnef, även kallade för ”den välmående vårdcentralen” av speakern för deras fantastiska fysiska form.  Vinnare av kategorin par män kom bröderna Clas och Tony Björling, en fantastisk prestation då parlagen genomförde alla sträckor tillsammans, alltså totalt 3 km simning och 15,1 km löpning. Clas som senast i lördags anordnade Vansbro Triathlon hyllade även han banan och tävlingen:

– Jag mår fantastiskt bra och är det någonstans man ska ha ett swimrun så är det i Vansbro.

Tony och Clas Björling.

Andra lag i mål i herrkategorin var lag ”Outside Magazine” bestående av Mikael Rosén, svensk förbundskapten i öppet vatten som tävlade tillsammans med Daniel Engdahl. Även han var mycket positiv till tävlingen och menade att öppet vatten simning bara blir större och större mycket tack vare Vansbrosimningen som är en viktig del för utvecklingen. Laget låg ganska långt efter vid sista växlingen men simmade fantastiskt bra den sista sträckan, kanske inte så konstigt då Mikael Rosén har tre segrar i Vansbrosimningen var av en utan våtdräkt!

Vinnare mixed, Jonas Hellberg och Anna Ohlsson.

De historiska segrarna i lag mix kategorin blev ”Lill-Roffe” bestående av Jonas Hellberg och Anna Ohlsson. De starkaste i damklassen var laget ”Mor(a) och Dotter” bestående av Helén Lagerblad och Jonna Pettersson.

Helén Lagerblad och Jonna Pettersson

Samtliga lag var positiva till bansträckningen där löpsträckorna gick i ganska tuff terräng med blandad löpning på asfalt, grus och på myr. Det varma vädret var förstås tufft för lagen och de flesta var överens om att det bara var skönt att komma i vattnet efter den varma löpningen.  De flesta verkade även ha fått blodad tand för swimrun så förhoppningarna är stora inför nästa års tävling!

Vansbro Swimrun resultat topp tre

Herrar par

1 Clas Björling/ Tony Björling Team 2XU 2.12,08

2 Mikael Rosén/ Daniel Engdahl Outside Magazine 2.19,14

3 Fredrik Jansson/ Nicklas Persson BK Stöten 3.21,11

Damer par

1 Helén Lagerblad/ Jonna Pettersson Mor(a) och Dotter 2.30,25

2 Marina Varghav/ Kristina Aronsson Stina o Marina 3.09,46

3 Linn Oldemar/ Josefin Magnusson Josefin o Linn 3.21,58

Mix lag

1 Jonas Hellberg/ Anna Ohlsson Lill-Roffe 2.24,43

2 Erik Desmeules / Maria Larsson Erik o Maria 2,37.59

3 Janne Johnsson/ Marie Oswaldsson Bubbles & Babblar 2.55,24

Stafettlag

1 Vasaloppet 2.05,29

Marcus Berndt David Frisk Emelie Bröms Anders Forsén Anna von Essen Anders Holmberg

2 Vårdcentralen Gagnef 2.10,07

Jeremy Wihden, Anna Lundgren, Karin Hederskog

3 A till Ö 2.17,15

Mikael Östling Emma Östling Kristina Ahlström Maria Ahlström Eric Ahlström Kjell Ahlström

Se alla resultat här