fbpx
  • 5.6° Lufttemperatur
  • 13.6° Västerdalälven
  • 19.5° Vanån

Historisk dag i Vansbrosimningen

Årets Vansbrosimning fick inte en utan två segrare. Efter några minuters väntan under målfotogranskningen utropades både Anton Björck- Teuscher, Simklubben S02 och Simon Wanna, Säffle Simsällskap till segrare med tiden 31.42.7. Simmarna följdes åt under hela loppet och bjöd på en avvaktande simning där de båda växelkörde. Inte fören de sista hundra metrarna drogs tempot upp och Björck- Teuscher och Wanna låg jämsides sida vid sida och bjöd alla på en riktigt spännande duell. Segern var Wannas första i Vansbrosimningen medan Björck- Teuscher vunnit en gång tidigare 2013. Det var den första delade segern i Vansbrosimningens historia. Trea i loppet kom Rasmus Nieminen, Motala Simsällskap på tiden 33.13.8. Elitklassen för damer som i år startade fem minuter efter herrarna dominerades totalt av fjolårs segrarinnan Ellen Olsson, Skåre Swim Club som tidigare i veckan vunnit SM-guld i öppet vatten. Ellen simmade i ensamt majestät in i mål på tiden 33.33.8. Tvåa i damklassen blev Marie Carlsson, Väsby SS Triathlon på tiden 34.16.4 och trea Sofia Heimsten, Simklubben Sydsim med tiden 34.20.2.

vansbrosimningen.

Årets Vansbrosimning gästades av Kronprins Frederik av Danmark som är på god väg att genomföra En Svensk Klassiker. Kronprinsen simmande in på tiden 45.50.7 och var nöjd med sin tid. Under intervjun på målbryggan berättade han att vattentemperaturen varit behaglig och konstaterade att Vansbrosimningen är en trevlig tävling.

 

Anders Olsson och frun Annika

Anders Olsson som simmade Öppen Älv igår som en uppladdning inför dagens sim tog hem parasimsklassen, en ny klass för i år med tiden 35.21.7. Emma Dalman som genomför En Svensk Klassiker efter en hjärttransplantation som en del i ett projekt att uppmärksamma organdonation simmade på tiden 1:32:38.8.

 

Totalt 28 startgrupper simmade iväg från den klassiska startbron i det drygt 18 gradiga vattnet. Mycket folk fanns på plats både i starten, på broarna och på arena området. Imorgon under den avslutande dagen hoppas vi på lika mycket publik under Vansbro Kortsim, Ungdomssim och Tjejsim!

Resultat från Vansbrosimningen