fbpx
  • 5.6° Lufttemperatur
  • 13.6° Västerdalälven
  • 19.5° Vanån

Gästbloggare: Swimcoach UF

Fanny Strömstedt
Mitt namn är Fanny Strömstedt och jag studerar mitt sista år på ekonomilinjen på Mälargymnasiet i Järfälla. Jag är 18 år och på min fritid simmar jag i Spårvägens elitgrupp och studerar flitigt. I kursen ingår det att starta ett UF företag vilket jag nu har gjort. Mer information om vad ett UF företag är hittar du här.

Swimcoach UF:s affärsidé är att utveckla motionärers simkunnighet till högre nivåer. Målsättningen är att deltagarna ska, efter genomgången kurs eventuellt kunna delta i Vansbrosimningen. Företaget kommer att erbjuda crawlkurser och privatlektioner för att öka simkunnigheten och att deltagarnas mål om att kunna delta i Vansbrosimningen skall kunna uppnås. Det övergripande målet är att utveckla människors självförtroende och hälsa.

Jag kommer att erbjuda en kurs under en tioveckorsperiod, en gång i veckan med start i januari och slut i mars. Det kommer att finnas två olika tider att välja mellan. Varje grupp har som maxantal 15 personer. I kursen ingår bassänghyra, erfarna tränare, fika efter varje pass och en badmössa.

Swimcoach UF:s assisternade tränare Jessica Billquist.

Swimcoach UF:s assisternade tränare Jessica Billquist som hjälper till lite då och då.

Torsdagsgruppen

Torsdagsgruppen har kursstart den 22 januari 2015 och tar slut 26 mars 2015. Träningstiden är kl 21:00-22:00 i Spånga Simhall.

Lördagsgruppen
Lördagsgruppen har kursstart den 24 januari 2015 och tar slut den 28 mars 2015. Träningstiden är kl 08:00-09:00 i Spånga Simhall.

Vardera grupp har nu haft två träningstillfällen och allt går bra. Det första träningstillfället gick ut på att alla medlemmar skulle lära känna varandra och att badmössorna från Vansbrosimningen skulle delas ut. Första träningen låg fokuset framförallt på att få till andningen och att försöka spara lite vatten i bassängen och inte svälja allt. Övningar för bensparken och rotationen stod även på schemat. I slutet av träningen var det tävlingsdags! Tävlingen gick ut på att simma två 50:or på exakt samma tid. Farten spelade ingen roll utan det var den som hade jämnast tid som fick ett pris. Priset var en bok om Sveriges klassikerlopp.

Träningspass nummer två låg fokuset mer på rotationen och armtaget. Simning är en ”nötarsport” vilket gör att upprepning av övningarna ger så småningom det bästa resultatet. Övningar från pass ett upprepades även på pass nummer två.

Swimcoach UF erbjuder även privatlektioner. Den första privatlektionen ägde rum med Åsa som ville finslipa på tekniken. Privatlektionerna går ut på att jag och deltagaren bestämmer plats och tid så att det ska passa kunden så bra som möjligt.

Privatlektion
Privatlektion med Åsa.

Nu blickar vi fram till nästa träningen med nya mål och möjligheter! Nästa träning står filmning av alla deltagare på schemat.

/Fanny Strömstedt-Swimcoach UF:s grundare.

Följ Swimcoach UF på:

Instagram & Facebook