fbpx
  • 14.5° Lufttemperatur
  • 15.1° Västerdalälven
  • 19.5° Vanån

Funktionär

Tidrapport

Klicka på länken nedan för att skriva ut tidrapporteringsblanketten.

Tidrapport

Funktionärsbrev

Prenumerera på funktionärsbrevet för att få nyheter, information och påminnelser som rör dig som funktionär på Vansbrosimningen.

Prenumerera

Funktionärskläder

Här kan du skriva ut blanketten för beställning av funktionärskläder.

Ladda ner blankett

Funktionärsinformation

Ungefär 1200 personer från 40-talet ideella föreningar och organisationer hjälper till vid Vansbrosimningens tävlingar. Ambitionen är att alla deltagare och besökare ska känna sig välkomna, få god service och att de får med sig en positiv upplevelse från evenemanget. Som funktionär är din roll betydelsefull och en förebild för Vansbrosimningen, din förening och Vansbro kommun!

Funktionärsdag 1 juli

Varmt välkommen att delta i året funktionärssim och kick off!

16:30 Funktionärssimningen

19:00 Kick off med buffé och kröning av kranskulla- och kransmas

Anmäl dig till kick offen till info@vansbrosimningen.se eller 0281 106 22 senast torsdag 25 juni.

Anmälan till funktionärssimningen öppnar under våren 2020.

Utrymningsplan

Vid allvarliga tillbud såsom olyckor eller hot finns ett antal återsamlingsplatser att söka rätt på. Klicka på länken nedan för att se kartan med platserna.

Karta

Livräddarutbildning

Årets Vansbrosimning närmar sig och det är dags för de föreningar som jobbar som livräddare att boka tid i simhallen för livräddarutbildning. Bokning av tid görs till simhallen på telefon 0281-75049.

SIPE Kontrollperson

Vill du delta i ett forskningsprojekt?

Vid simning i kallt vatten utomhus kan man drabbas av ett tillstånd som heter SIPE (simningsorsakat lungödem). SIPE kan ge andningsbesvär, hosta och nedsatt ork. Besvären går ofta över genom att avbryta simningen och vila, men vid allvarligare besvär kan sjukhusvård krävas.

Vi vill öka kunskapen om orsakar till SIPE och ta reda på hur SIPE kan förebyggas och behandlas på bästa sätt. Målet är att projektet ska bidra till faktabaserade råd till simmare, arrangörer av simtävlingar och sjukvården om hur man förebygger och behandlar SIPE.

Vi samlar information från simmare som söker vård p.g.a. andningsbesvär. Vi behöver också samla information från simmare som inte har drabbats av andningsbesvär (kontrollpersoner).

Deltagande i studien är helt frivilligt och Du kan när som helst avbryta deltagandet utan motivering och få uppgifter förstörda eller avidentifierade.

Läs mer om studien

Årets funktionär

”Årets Funktionär” är en utmärkelse som instiftades 2013 och delas ut till två funktionärer som förtjänar att lyftas fram och hyllas för sitt engagemang och osjälviska arbete kopplat till evenemanget. Pristagarna utses av en jury och presenteras på den årliga funktionärsfesten i oktober.

2019 Jennie Blixt, Vansbro Ryttarsällskap och Ola Gyllenvåg, Äppelbo AIK

2018 Helena Pollack, PK Pricken och Åke Enström, Älvkroken SFK

2016 Sune Nilsson, Äppelbo AIK och Gun Eriksson, HJS Vansbro

2015 Lisbeth Larsson, HJS Vansbro och Nisse ”på åsen” Eriksson, Vansbro AIK Fotboll

2014 Lena Nilsson, Äppelbo AIK och Maud Nilsson, Vansbro AIK

2013 Lars Elovsson, Vansbro AIK Fotboll och Mattias Albinsson Dala-Järna Fotboll.