fbpx
  • -0.1° Lufttemperatur
  • 4.0° Västerdalälven
  • 4.2° Vanån

Frågor och svar

Vansbrosimningen 2020

På grund av konsekvenserna av covid-19 har Vansbrosimningens lopp tvingats ställa in. Nedan hittar du svar på de vanligaste frågorna. Saknar du svar på din fråga? Kontakta oss gärna via mail: info@vansbrosimningen.se

Jag är redan anmäld till Vansbrosimningen i sommar. Hur anmäler jag mig till Vansbrosimningen Home Edition?

Du loggar in på Mina Sidor, går in på det/de lopp du är anmäld till och följer instruktionerna där.

Kostar det något att delta i Vansbrosimningen Home Edition om jag redan är anmäld till något av Vansbrosimningens lopp i sommar?

Det kostar inget för redan anmälda deltagare att delta i Vansbrosimningen Home Edition 2020. Logga in på Mina Sidor och uppge att du vill delta i Vansbrosimningen Home Edition.

Kommer Vansbrosimningen Home Edition att tillgodoräknas i mina totala antalet simmade lopp?

Ja! Se till att du registrerat ditt genomförda lopp på Mina Sidor senast den 31 augusti 2020.

Kommer Vansbrosimningen Home Edition att vara seedningsgrundande för 2021 års Vansbrosimning?

Nej, eftersom vi inte har någon officiell tidtagning och kontroll av simmad distans kan inte loppet bli seedningsgrundande. Inför 2021 års lopp kan du dock räkna resultat från både 2019 och 2018 som seedningsgrundande.

Jag är inte anmäld till Vansbrosimningen 2020 men vill delta i Vansbrosimningen Home Edition. Hur gör jag?

Det går bra att anmäla sig fram till den 31 juli. Anmälan kostar 599 kr och kan göras här: entry.vansbrosimningen.se

Jag är anmäld till Vansbrosimningen och vill efterskänka min anmälningsavgift. Kan jag göra det?

Ja absolut, vi befinner oss i en mycket pressad situation och uppskattar varje extra bidrag vi kan få. Gå in på Mina Sidor och uppge att du vill efterskänka startavgiften, eller så gör du inget val alls vilket också innebär att du skänker hela din anmälningsavgift.

Varför senarelägger ni inte arrangemanget?

Sjukvården är hårt belastad och kommer så vara inom överskådlig tid. Vi varken vill eller ska bidra till att lägga ytterligare tryck på dem. Vansbrosimningens säkerhetsarbete för er deltagare har alltid varit vår högsta prioritet och nu när vi inte kan garantera detta har vi inget annat val än att ställa in.

Jag är anmäld till Retrogruppen. Hur blir det med den?

Retrogruppen kommer att utgå. Av säkerhetsmässiga skäl vill vi inte uppmana deltagare att simma hemma utan våtdräkt. Du kommer automatiskt att flyttas över till Vansbrosimningen 3km lopp och mellanskillnaden i din anmälningsavgift kommer att återbetalas om du inte meddelar oss något annat.

Jag är anmäld till Vansbro 10K. Kan jag genomföra det inom ramen för Vansbrosimningen Home Edition?

Ja, du som redan är anmäld till Vansbro 10K kan genomföra loppet i valfritt vattendrag på hemmaplan. Vi kommer att skicka en unik specialdesignad siliconbadmössa och en finisher T-shirt med posten. Tänk på säkerheten och simma aldrig ensam!

Vi tillåter inga nyanmälningar till Vanbrosimningen Home Editon 10K.

Jag är anmäld till flera av Vansbrosimningens lopp. Kan jag fortfarande delta i alla loppen?

Ja! Vi kommer skicka unika medaljer och diplom för varje lopp du är anmäld i.

Jag är anmäld i Vansbrosimningens ungdomslopp. Kan jag som ungdom delta i Vansbrosimningens Home Edition?

Ja, men det är extra viktigt att poängtera att målsman har ansvar för deltagare under 18 år. Simma aldrig ensam i öppet vatten.

Jag vill inte delta i Vansbrosimningen Home Edition. Kan jag få min anmälningsavgift tillbaka?

Ja, enligt våra bokningsvillkor betalar vi tillbaka halva anmälningsavgiften om du gör ditt val senast den 7 juni. Gå till Mina Sidor och uppge att du vill ha återbetalning. Om du inte gör något val senast den 7 juni kommer din startavgift att efterskänkas till Vansbrosimningen/Vansbro AIK Simklubb. Vi kommer påbörja återbetalningen snarast efter den 7 juni.

Vad gör ni med resterande del anmälningsavgiften som ni behåller?

Vansbrosimningen arrangeras av den ideella simföreningen Vansbro AIK Simklubb. Att arrangera en stor tävling som Vansbrosimningen kräver mycket förberedelser. På Vansbrosimningens kansli arbetar fyra personer på heltid året runt med detta. Vi har fram till idag redan kommit långt i våra förberedelser både för årets lopp men även för kommande års lopp. De 50 % som vi behåller använder vi för att täcka våra redan uppkomna kostnader och driva organisationen för att kunna genomföra arrangemanget.

Kan jag tillgodoräkna mitt lopp i En Svensk Klassiker?

Ja, Vansbrosimningen Home Edition 2020 räknas som ett officiellt klassikerlopp. Väljer du att inte delta i år kommer resultat från Vansbrosimningen 2021 i detta mycket speciella fall att kunna räknas in både i En Svensk Klassiker 2020 och 2021.

Jag har köpt ett klassikerpaket, vad händer nu?

Genomför du Vansbrosimningen Home Edition kommer ditt lopp att räknas precis som vanligt. Om du inte simmar 2020 kan du kostnadsfritt flytta ditt klassikerpaket till 2021. Kontakta En Svensk Klassiker för mer information.

Jag är på väg att genomföra en Superklassiker, vad händer nu?

Simloppen under Vansbrosimningen Home Edition kommer inte ingå i superklassikern.

Jag har köpt Folksam motionsförsäkring Bas/Stor via Mina Sidor. Får jag pengarna tillbaka?

Försäkringen gäller vid olycksfall eller akut sjukdom som förhindrar start i loppet. Vid frågor kontakta Folksam 0771-950 950.

Kan jag flytta min anmälan till 2021?

Nej. Vi följer våra bokningsvillkor och erbjuder enbart återbetalning av halva anmälningsavgiften.