Före loppet

Vansbrosimningen

Före loppet

Samtliga starter finns inom gångavstånd. Följ vägvisarna med markeringarna för respektive start, blått för 3000 m, grönt för 1500 m och lila för 1000 m. Ta med dig innehållet från deltagarkuvertet!

Att tänka på:

Byt om till simkläder innan du går till start! Om du inte använder våtdräkt, kan du komplettera med att smörja in oskyddade kroppsdelar med ullfett, vaselin eller liknande som är vattenavvisande.

Undvik överintag av vätska före start! Det finns en vätskebrygga utmed banan med varm och kall dryck. Dryck serveras också i målområdet.

Värm upp ordentligt och håll dig varm innan du kliver i vattnet!

 


Startplatserna

Vid startplatserna finns begränsat med utrymme för omklädning, kom gärna ombytt till starten! Toaletter finns vid samtliga startplatser. Var med i uppvärmningen innan det är dags för start!


VansbrosimningenStartrutiner

Observera att deltagare efter avprickning inte får lämna startområdet! I samtliga av Vansbrosimningens lopp i öppet vatten gäller följande rutin:

I ingången till startfållan registrerar du dig som startande genom att placera handen med tidtagningschipet mot tidtagningsenheten.

Din tid startar när du placerar handen med tidtagningschipet mot tidtagningsenheten vid utgången från startfållan (undantag elit).


Start elittävling

Vansbrosimningen, 3000 m

I ingången till startfållan registrerar du dig som startande genom att placera handen med tidtagningschipet, (OBS! två chip för tävlande i startgrupp 1) mot tidtagningsenheten. Repstart tillämpas och start sker på speakers kommando.

Vansbro Halvsim, 1500 m och Vansbro Tjejsim 1000 m

I ingången till startfållan registrerar du dig som startande genom att placera handen med tidtagningschipet. Repstart tillämpas och start sker på speakers kommando.


Start motionstävling

Vansbrosimningen, 3000 m

Från startgrupp 3 sker individuell start med möjlighet att starta under hela 15–minuters perioden för din startgrupp.

Vansbro Öppen Älv, 3000 m

Individuell start under en timmes period. Du väljer själv när du vill starta under startperioden.

Vansbro Halvsim, 1500 m

Från och med startgrupp 2 sker individuell start med möjlighet att starta under hela
10–minuters perioden för din startgrupp.

Vansbro Tjejsim, 1000 m

Från och med startgrupp 2 sker individuell start med möjlighet att starta under hela
10–minuters perioden för din startgrupp.

Vansbro Kortsim och Vansbro Ungdomssim, 1000 m

Start på speakers kommando.


 Under loppet