fbpx
  • 5.6° Lufttemperatur
  • 13.6° Västerdalälven
  • 19.5° Vanån

Fokus!

Målsättningar är bland det viktigaste som finns för oss människor. En del funderar noggrant ut vad deras målsättningar är och en del har målsättningar utan att de ens tänker på det. En bonde till exempel har målsättningar med i princip allt de gör, men det går av bara farten. Andra vill utmana sina kroppar och pressa sig i olika sporter eller äventyr. En del vill vara en så bra mamma eller pappa som möjligt. Alla dessa målsättningar är bra! Egentligen kan ingen annan sätta värde på en målsättning än den enskilde som satt målet. Fundera gärna på om ditt löfte eller målsättning är ett ”straff” eller en belöning?

BloggJag stöter på människor som vill träna och de pratar om att de går en promenad på 3 km… Jag gillar inte att man tar en promenad som träning. En promenad är något som tillhör livet. Att få andas och fundera under en promenad är själavård! Att träna handlar om att stärka upp något eller lära sig en rörelse så bra man kan, men om vi nu ska kalla en promenad för träning, då vill jag kalla dammsugning, fönsterputsning, handling av mat och prylrensning för träning också. Snacka om att kvinnan har tränat mycket i sitt liv! 😉

Vad än vårt mål är så gäller det att vi håller fokus. Att gå ner i vikt är ju ett klassiskt nyårslöfte. Läkare upprepar gång på gång att vi kan äta och dricka vad vi vill om vi bara använder vårt sunda förnuft och gör det måttligt. Det samma gäller träning, vi kan träna väldigt blandat, bara vi gör det måttligt.

Balansen är kanske det vi glömmer. Att hitta en balans mellan mat, träning, arbete och det övriga vi vill göra i livet är inte enkelt. Planering och fokus på rätt sak i rätt tid- det är skillnaden på de som lyckas med sina mål och de som får göra om och göra rätt.

Nu blir det fullt fokus på träning i två veckor på Playitas för mig!

Vansbrosimningen