fbpx
  • 5.6° Lufttemperatur
  • 13.6° Västerdalälven
  • 19.5° Vanån

Everbody – Do the Streamline!!!

Falu Simsällskaps simskola gör ”pilen” (bilden ovan) in till duscharna innan lektionen börjar i vattnet. Steg ett i simning är streamline (strömlinjen) eller ”pilen” som vi kallar det i Falu Simsällskap. Vi utgår i princip alltid från streamline. Detta innebär att man gör sig så lång som möjligt och sträcker upp armarna och tränar upp rörligheten i axelpartiet så man kan få armarna bakom öronen.

simning

 Simskoleuppvärmning i Falu Simsällskap – pilen.

Att kunna sträcka sig på detta sätt gör att man glider igenom vattnet bättre och även ligger högre/närmare vattenytan där vår kropp är snabb genom vattnet. Träna gärna på att gå ner under vattnet, få fötterna mot kaklet, näsan ner mot botten, armarna bakom öronen och skjut ifrån som en ”pil”. Glid så långt du kan utan att sparka med benen eller rotera med kroppen. Tänk på att sträcka ut fotvristen, inget skall bromsa dig i din färd genom vattnet.

Bassang

 Falu Simsällskaps simskola tränar på att glida som pilar.

Att ha ett bra vattenläge är väldigt viktigt i bassängen, och för att man skall kunna träna effektivt till all form av simning behöver man ligga högt i vattnet. När man sedan börjar träna mer för öppet vatten så kommer styrkan in på ett lite annorlunda sätt. Det är trångt i starten och det gäller att ta sig ”loss”. Men just nu (under novemberträningen) skall man fokusera på streamline! ”Knäpp byxorna” är ett begrepp man kan använda när man står på land och tränar streamline. Poängen är att få bort svanken i ditt frisim.

simningar

Elin Svärd, Falu Simsällskap T2-grupp

Ställ dig mot en vägg i streamline, med hälarna mot väggen och armarna så sträckta som möjligt och försök trycka in ryggraden, speciellt svanken, mot väggen. Denna hållning är att eftersträva i den mån man kan. Elin fick en svår vägg, försök att hitta en plan vägg.

I nästa inlägg tänkte jag lägga på benspark, så ner i bassängen och träna frånskjut och att glida genom vattnet!

annerstedt_bloggbyline