fbpx
  • 5.6° Lufttemperatur
  • 13.6° Västerdalälven
  • 19.5° Vanån

Ett nytt laddat år väntar

Julen och jul-återhämtningen är nu över. Dags att köra igång med träningen igen och få en så där perfekt start på nya året som närmar sig med stormsteg. Har ni några fina nyårslöften som ska uppfyllas kanske? För min del blev det fyra dagar med återhämtning och mat, men den här veckan kördes det igång igen. Överskottsenergin bara kröp i kroppen efter all julmat.

BloggVeckan innan jul bestämde jag mig för att börja träna och speciellt sim-träna med en klubb för att få så mycket tips och tricks som möjligt. Det kommer behövas inför sommaren och alla loppen jag ska genomföra. Jag gick med i Qwarnsveden Triathlon här i Borlänge som bland annat sim-tränar nästan 3 timmar per vecka. Var väldigt nervös till en början att gå med dom då jag inte kan någonting alls om alla sim-termer som förekommer på passen, t.ex. ”insim” och ”acc” m.m. Inte heller hur det är att simma flera stycken på varje bana där samtliga kanske skulle vara ”duktiga simmare”. Skulle det kännas stressigt och skulle de andra jag simmar med bli irriterade över att jag kanske var långsam? Nu oroade jag mig helt i onödan kan jag säga. Jag tog tjuren i hornen och hakade på min träningsvän Johan på ett första pass och blev varmt välkomnad av allihop. Fick superbra hjälp med allt som jag frågade om. Kan varmt rekommendera att gå med i någon klubb eller varför inte anmäla sig till någon kurs för att få hjälp med simningen. Med simning menar jag såklart crawl, då det för mig inte längre finns något annat alternativ. Vill crawla fort i sommar!

BloggAtt man gått och blivit en riktig sportfåne märktes verkligen på julklapparna jag fick. En massa sportprylar blev det, säkert 70 % av alla julklappar hade något med träning att göra. En hel utrustning med sim-redskap för att bara nämna några av alla klappar. Alltså paddlar, platta, riktiga ”badbyxor” och dolme. Man har för länge sedan gått och blivit en prylnörd haha. Avslutningsvis vill jag önska er alla ett riktigt gott nytt år och ladda nu ordentligt för nästkommande år. Jag hoppas jag åtminstone fått en av er att vilja genomföra En Svensk Klassiker till nästa år. Att våga utmana sig ordentligt. För kom ihåg mitt lånade motto, att ”ingenting är omöjligt”.

[wp-svg-icons icon=”instagram” wrap=”i”] @livsstilmedhansson

 

Christoffer Hansson