fbpx
  • 5.6° Lufttemperatur
  • 13.6° Västerdalälven
  • 19.5° Vanån

En Svensk Klassiker

Engelbrektsloppet, Vasaloppet, Vätternrundan, Vansbrosimningen och Lidingöloppet

Läs mer
En Svensk Klassiker är en idrottsutmaning utöver det vanliga där du inom en 12 månaders period ska skida Engelbrektsloppet eller Vasaloppet, cykla Vätternrundan, simma Vansbrosimningen och springa Lidingöloppet. Du kan börja med vilket lopp du vill och har sedan ett år på dig att genomföra loppen som kantas av magiska naturupplevelser och en feststämning i spåret.

Det finns fyra olika klassiker och utmaningar du kan välja mellan med olika distanser men samma moment: En Svensk Klassiker, En Svensk Klassiker Halva, En Svensk Klassiker Tjej, En Svensk Klassiker Korta. Utmaningen att bemästra fyra olika discipliner och olika distanser under ett års tid är stor, och det gäller att vara så förberedd som möjligt.

En Svensk Klassiker

En Svensk Klassiker är den ursprungliga klassikern och är för dig som gillar stora utmaningar. Utmaningen består av fyra olika discipliner där du ska skida 90/60 km, cykla 300 km, simma 3 km och springa 30 km under ett års tid. Mjölksyra, skavsår och stumma ben blandas med glädjerus, styrka och stolthet.

Läs mer

En Svensk Klassiker - Halva

En Svensk Klassiker – Halva är för dig som vill ha en rejäl träningsutmaning och fantastiska naturupplevelser. Det kräver ordentliga förberedelser och många träningstimmar för att kunna genomföra.

Läs mer

En Svensk Klassiker - Tjej

En Svensk Klassiker Tjej är en av våra mest populära klassiker, och vi förstår varför. Feststämningen är hög och banorna kantas av levande musik, roliga aktiviteter och en fantastisk publik. Glädje, svett och gemenskap i en helt fantastisk kombination.

Läs mer

En Svensk Klassiker - Korta

Utmana dig själv eller gör En Svensk Klassiker Korta tillsammans med din son, dotter, sambo, pappa eller kompisgänget. För er väntar ett år fyllt av träning, glädje och stolthet. En Svensk Klassiker Korta är vår nyaste klassiker, perfekt för dig som vill ha allsidig träning och nya utmaningar runt om i Sverige.

Läs mer

ICA-klassikern

ICA-klassikern påminner om En Svensk Klassiker, där du under ett år ska genomföra de fyra klassikerloppen. Men ICA-klassikern gör du på dina egna villkor, och du har flera veckor på dig för varje moment: 30 kilometer löpning, 90 kilometer skidåkning, 300 kilometer cykling och 3 kilometer simning.

Läs mer

Special Olympics-Klassikern

Special Olympics-klassikern är en digital plattform som ger personer med utvecklingsvariation en möjlighet att leva ett aktivt och hälsosamt liv. Special Olympics-klassikern vänder sig till särskolor, idrottsföreningar och gruppboenden.

Läs mer

Skoklassikern

Skoklassikern ger ungdomar en möjlighet att leva ett aktivt och hälsosamt liv genom Sveriges största hälsosatsning någonsin. Skolklassikern vänder sig till elever i årskurs F-6.

Läs mer