En Svensk Klassiker

En Svensk Klassiker

Är du En Svensk Klassiker?

Vansbrosimningen är en del av En Svensk Klassiker sedan starten 1971. Du kan välja mellan att göra en hel klassiker, Halvklassiker (halva klassikerdistansen) och Tjejklassikern (en tredjedel av klassikerdistansen). För att erövra en klassiker oavsett distans behöver du uthållighet, envishet och en stor portion disciplin. Du får tillbaka glädje och den goda hälsa som följer med motion och fysisk aktivitet – året runt!

Anmälningsproceduren till Vansbrosimningen är samma som för övriga deltagare – vi har ingen reserverad startgrupp för dig som är klassikerdeltagare. Däremot, om huvudloppet Vansbrosimningen blir fullt, har du som påbörjat din klassiker (minimikravet är ett resultat från Vätternrundan 2017) en garanterad startplats i Vansbro Öppen Älv.

Observera att det endast är lopp definierade nedan som kan tillgodoräknas varje klassikerdistans. Om du planerar att till exempel göra en Halvklassiker kan du inte räkna in något av En Svensk Klassikers lopp med full distans eller tvärtom.


En Svensk KlassikerEn Svensk Klassiker

Längdskidåkning: Engelbrektsloppet 60 km, alternativt Vasaloppet/Öppet Spår 90 km

 Cykel: Vätternrundan 300 km

 Simning: Vansbrosimningen/Vansbro Öppen Älv 3 km

 Löpning: Lidingöloppet, 30 km


HalvklassikernHalvklassiker

Längdskidåkning: Engelbrektshalvan 30 km eller HalvVasan 45 km

Cykel: Halvvättern 150 km

Simning: Vansbro Halvsim 1,5 km

Löpning: Lidingöloppet15 15 km


TjejklassikernTjejklassiker

Längdskidåkning: Kristinaloppet 30 km eller Tjejvasan/Kortvasan 30 km

Cykel: Tjejvättern 100 km

Simning: Vansbro Tjejsim/Vansbro Kortsim 1 km

Löpning: Lidingö Tjejlopp 10 km


Registrera din klassiker

Välj själv vilken ordning du vill genomföra loppen. När du har slutfört  de fyra momenten  under en tolvmånadersperiod kan du registrera din klassiker på En Svensk Klassikers hemsida samt beställa diplom, medalj med mera. För dig som genomfört de fyra momenten, under en längre period än ramen för tolv månader finns möjligheten att beställa en klassikermedalj.

Registrera  Klassikerprofil


Mer om En Svensk Klassiker

En Svensk Klassiker  Klassikerloppen/kalendarium  Klassiker-TV