fbpx
  • 5.6° Lufttemperatur
  • 13.6° Västerdalälven
  • 19.5° Vanån

En klassiker – från teori till praktik

hostI teorin är allt klart. Lidingöloppet är avklarat. Jag är anmäld och har fått startplats till Engelbrektsloppet, Vätternrundan och Vansbrosimningen. Bussresa till och från Engelbrektsloppet är bokat, skjuts till och från Vätternrundan är fixat och boende i samband med Vansbro är klart. Och inte minst är det ordnat med barnvakt till alla event vilket är en ganska väsentlig detalj eftersom även min man är anmäld till ovan nämnda lopp. Så jag ligger bra till. I teorin.

Praktiken då? Igår insåg jag att det snart är slutet på november. Mitt huvud tror fortfarande att det är september, kanske början på oktober på sin höjd. Tiden går fort. Det är första advent på söndag. Med andra ord är det drygt två månader kvar till Engelbrektsloppet. I samma stund detta slog mig letade jag fram hemsidan och insåg att man faktiskt har en tidsbegränsning på 7 timmar och 45 minuter. Jag blev lite lätt nervös eftersom jag inte riktigt tänkt mig en tidspress på det loppet. I ärlighetens namn har jag inte tänkt så mycket alls på det loppet utan var mest bara glad att det inte var fulltecknat som Vasaloppet när jag bestämde mig för att köra klassikern. bokSnabbt googlade jag ”teknikträning längdskidåkning” och hittade ”10 tekniktips från Mattias Svahn”. Tipsen lät rimliga och bra. Där fanns en liten länk till adlibris och en halv minut senare hade jag beställt boken ”Längdskidåkning: en träningsgudie inför vasaloppet och andra långlopp”. Ibland är det nästan lite för enkelt att handla via nätet, men som sagt – jag blev lite nervös över tidspressen och då är det lätt att impulshandla. Jag återkommer i frågan om huruvida det var ett bra eller mindre bra impulsköp. I teorin känns det som ett bra köp och en bra investering.

Men så var det den där verkligheten med barn. I teorin kan vi planera och förbereda hur mycket som helst. Men likväl så kan det bli så att trots att vi vabbat i två veckor med magsjuka barn, så kräks yngsta dottern nu så här på lördagkvällen och man inser motvilligt att det bara är att ta en dans till i vabvärlden och hålla alla tummar för att vi andra slipper och att det är snabbt övergående för med sånt i familjen så prioriteras träningen ner.

november

”Idag blev det träning i dagsljus, upp och nedvarvning med stavgång och 5 km joggning. Det var kallt men härligt bland rimfrosten i sällskap av en strålande sol”.

Elin_bloggbyline