fbpx
  • 5.6° Lufttemperatur
  • 13.6° Västerdalälven
  • 19.5° Vanån

Ellen Olsson får nyinstiftat stipendium

Som ett steg i satsningen för att öka intresset för öppet vatten-simning instiftar Vansbrosimningen ett stipendium. Årets stipendiat är Ellen Olsson.

I april tillkännagav Vansbrosimningen att de inför årets tävling höjer prispengarna. Prispengshöjningen är ett steg för att locka fler elitsimmare till Vansbro och för att höja statusen på öppet vatten-simning i Sverige, nu tar Vansbrosimningen ytterligare ett kliv i den riktningen.

– För att utveckla öppet vatten-grenen och bidra till en högre standard instiftar vi ett öppet vatten-stipendium på 50 000 kr som ska gå till unga talanger som satsar på öppet vatten-simning, säger Jan Palander, Generalsekreterare för Vansbrosimningen.

Årets stipendiat är Sveriges nu bästa öppet vatten-simmare, 22-åriga Ellen Olsson, som bland annat vunnit Vansbrosimningen två gånger. Motiveringen lyder:

Ellen Olsson är en banbrytare inom svensk öppet vattensimning. Under 2016 var hon en placering från att bli en av de 25 simmarna som bjöds in till marathonsimningen på OS i Rio de Janeiro. Resultatet på OS-kvalet, seriös satsning i tyska Saarbrücken och successiva framsteg gör Ellen till en självklar första pristagare.

Officiell stipendieutdelning sker i samband med Vansbrosimningens prisutdelning lördag 8 juli. 

Kontaktperson

Jan Palander, Generalsekreterare Vansbrosimningen
jan.palander@vansbrosimningen.se
070 372 20 30