fbpx
  • 5.6° Lufttemperatur
  • 13.6° Västerdalälven
  • 19.5° Vanån

Elin och Magnus är 2018 års kranskulla och kransmas

Elin Håll och Magnus Pollack har utsetts till Vansbrosimningens kranskulla och kransmas.

– Det är ett ärofyllt uppdrag, det är ju ett bevis på att man gjort något bra, säger Elin Håll, Vansbrosimningens 60:e kranskulla.

Det blir en skidorienterare och en innebandyspelare som tar emot simmarna vid målet i årets Vansbrosimning. Elin Håll från Dala-Järna, 18 år, blir den 60:e kranskullan i ordningen.

– Jag blev jätteglad när jag fick frågan, jag flyttade faktiskt utlandssemestern för att kunna vara med, säger Elin Håll.

Elin pluggar just nu sista året på Mora gymnasium där hon läser barn- och fritidsprogrammet och idrottsutbildning skidorientering. På fritiden kretsar stora delen av tiden kring skidorientering och MTB-orientering.

Man känner sig speciell

Magnus Pollack, 20 år, som blir den 26:e kransmasen i ordningen är uppväxt i Skamhed utanför Vansbro men bor just nu i Mariestad där han arbetar som plåtslagare och spelar innebandy i divison ett. På fritiden blir det mycket jakt och fiske, och så innebandy såklart.

Både Elin och Magnus har varit med som funktionärer under Vansbrosimningen sedan de var små. För Elin har det bland annat inneburit att packa påsar, bygga bryggor och läsa av deltagarnas chip när de kommer i mål. För Magnus har många av uppgifterna kretsar kring säkerheten då han stått på SUP-bräda (Stand Up Paddleboard) och lagt i och tagit upp bojar.

– Jag blev glad när jag fick erbjudandet att vara kransmas, man känner sig speciell så det var inget jag behövde fundera på, det är en chans man får en gång i livet, säger Magnus.

– Det är ett ärofyllt uppdrag, det är inte så många som får chansen så det är ju ett bevis på att man gjort något bra, avslutar Elin Håll.

Elin Håll

Aktuell som: Kranskulla nr 60

Gör: Pluggar sista året på barn- och fritidsprogrammet och idrottsutbildning skidorientering på Mora gymnasium

Bor: Mora

Ålder: 18 år

Förening: HJS Vansbro OK

Fritidsintressen: Skidorientering, MTB-orientering

Magnus Pollack

Aktuell som: Kransmas nr 26

Gör: Jobbar som plåtslagare i Götene, spelar innebandy i Lockerud Mariestad, division ett.

Bor: Mariestad

Ålder: 20 år

Förening: PK Pricken, SFK Älvkroken (fiskeklubben) och VAIK Skidor.

Fritidsintressen: Jakt, fiske och innebandy, med träning sex dagar i veckan hinner jag inte med så mycket mer.