fbpx
  • 5.6° Lufttemperatur
  • 13.6° Västerdalälven
  • 19.5° Vanån

En egen värld av idrott

Blogg
Inom det militära så finns det en egen värld av idrott. Något jag älskar med att vara en del av Hemvärnet! Förra året hölls Military World Games i Sydkorea, det är ett militärt OS där jag tävlade i triathlon. Självklart finns militär femkamp, marin femkamp, flyg femkamp, marathonlöpning och en rad andra grenar med på de spelen också. Men det finns olika tävlingar med lägre rang också.

I helgen som var höll Holländarna ett regionalt mästerskap i terränglöpning för militärer, CISM-Region. Det var en vanlig löptävling men vi fick vår egen klass, vi startade dock med de mer vana terränglöparna. Damerna fick springa 2,5km på en bana som var ett varv på en röd slinga, samt två varv på en grön slinga. Herrarna fick springa 10km- ett varv på röd slinga, tre varv på grön och tre varv på gul slinga… ja, varför var det då så stor skillnad på distanserna – ingen aning!

Det regnar mycket i Holland på vintern och det var ett gyttjerace kan jag lova. Cecilia Jessen, Jonna Hedbys och jag utgjorde det svenska damlaget. Tyvärr var det bara vi och Frankrike som kom med damlag och fransyskorna var löpare- vi är ”triathleter”/officerar-hemvärnssoldater, så det var inte så mycket att göra där. Men en andra plats med laget och ett fint träningspass, tyvärr så fajtades vi inte om några topp- placeringar individuellt, men ni vet vi vad vi skall träna på!

Det var märkligt att springa så kort och jag hade inte alls rätt skor för gyttjan så ganska snabbt fick jag släppa Jonna och Cecilia, sedan var det en hälsena som inte alls ville jobba idag. Jag tog mig bara igenom racet, kände att det var ett bra fartpass och pareringsträning. Stört hur man kan rutcha omkring i gegga! Det var ju en del vurpor kan jag säga. Men min lilla hälsena skall nog få träffa herr stötvåg när jag kommer hem. Har haft problem ett tag nu och den vill inte läka, och jag har diskuterat stötvåg fram och tillbaka och nu får det bli så.

Men det har varit fantastiskt kul att tävla igen och att få springa i lervälling! Dessutom gjorde herrlaget en kanoninsats då de kom 3:a, fransmännen var elitlöpare så det var inte mycket att göra år dom, men det fungerar lite så i vissa länder. Man skickar inte yrkesofficerare på dessa tävlingar, utan man skickar atleter.

Blogg

Cecilia Jessen, Åsa Annerstedt och Jonna Hedbys – Team Sweden!

Nu väntar lite LTÖ, Ledningsstödsutbildning i Enköping. Jag tillhör 17:e Hemvärnsbataljonen och är ledningsstöd där. Jag kommer från Falubyggdens Lottakår, en frivilligorganisation, som kan ha kontrakt med hemvärnet om man vill göra en GU-F och påbyggnadsutbildningar. Inte alls tokigt att pyssla med, man känner sig lite nyttig då.

Vansbrosimningen