fbpx
  • 5.6° Lufttemperatur
  • 13.6° Västerdalälven
  • 19.5° Vanån

Det blir jul ändå!

Hej!

Hoppas allt är bra med er. Jag är inne på min tredje månad av en ganska dryg sjukskrivning på grund av en handledsoperation. Jag har gått sex veckor med gips och 6 veckor med ortos och det är noll belastning som gäller. Hur går det ihop kanske ni undrar? Jag som har en ganska stor utmaning framför mig de kommande två åren behöver väl träna? Ja, jag hade kunnat välja att kasta in handduken och inte träna alls på grund av begränsade träningsmöjligheter. Det är dock inte så jag funkar utan jag har valt att fokusera på det som jag kan göra i nuläget. Och jag kan säga såhär – mina ben och min mage har fått bekänna färg under den här tiden och tack vare den träningen kändes det ganska lätt att börja springa igen när gipset var borta. Fokus i min träning just nu är bålstyrka och konditionsträning så jag är så redo jag kan vara när jag får börja simma.

Blogg

Det jag vill säga med inledningen är att oavsett vad som händer så behöver inte träning och kostvanor brytas. Vi är på väg in i en period på året då det i regel äts väldigt mycket mat och kanske tränas lite mindre. Ni hör ju själva hur det låter! Visserligen brukar jag påpeka att det inte spelar någon roll vad du äter mellan jul och nyår utan det som spelar roll är det du äter mellan nyår och jul. Men allt handlar ju inte om resultat utan hur kroppen faktiskt mår av att äta mer än vanligt, röra på sig mindre än man brukar och stressa för att hinna med alla ”måsten”. Därför tänker jag ge er lite tips som är värda att tänka på såhär inför jul:

1. Jag lovar att det blir jul även om huset inte är tipptopp och det är antagligen ingen som lägger märke till om du städat bakom spisen eller inte.
2. Antagligen kommer man bli proppmätt så om det inte ligger 10 olika sorters julgodis på ett fat efter all julmat är det inte hela världen.
3. Varför ska det vara okej att dricka snaps till frukost bara för det är jul? Jag är trött på att det måste drickas mer under högtider. Tänk på barnen och skippa alkoholen!
4. Vi är snart inne på 2016 och varför inte byta ut gamla traditionella julbordsrätter mot lite mer lättare och grönare alternativ. En grönkålssallad är ett gott alternativ till potatisgratäng. Eller varför inte en mindre krämig rödbetssallad med fetaost istället?

Blogg

5. Slutligen – försök att prioritera tid för dig själv. Se till att träningen blir av, jag lovar att du bara får positiva effekter utav det och kommer få mer energi till allt du vill hinna med. Varför inte införa en ny tradition som att springa en runda på julafton? Eller ta ett julsim? Julbordet kommer antagligen smaka betydligt godare om du rört på dig mellan ”sittningarna”.

God jul!

Ni vet väl att ni kan följa mig på Instagram (@mellbergwellness) och Facebook (Mellberg Wellness).
 
Vansbrosimningen