fbpx
  • 5.6° Lufttemperatur
  • 13.6° Västerdalälven
  • 19.5° Vanån

Det är inte prylarna som gör jobbet

Hej!

Nu var det ett tag sedan sist och det har skett stora framsteg i bassängen. Jag har till exempel klarat av att simma 1200 meter utan paus och jag har även börjat följa ett färdigt träningsprogram inför Vansbrosimningen. Jag är en människa som behöver ha planering för att få träningen gjord för oftast blir mina spontana pass inte så bra. Och nu när jag äntligen börjat få lite flyt med simningen tyckte jag det var dags att börja planera träningen bättre.

 

Blogg

 

Jag fick även hem en våtdräkt förra veckan som jag efter mycket sökande hittade på nätet. I paketet låg även div. utrustning som tydligen kan vara till användning vid simträningen. Just det här med utrustning är något jag inte är speciellt van vid. Löpningen har alltid varit en ”lätt” träningsform för mig som egentligen bara kräver ett par bra skor. Visst jag använder mig av pulsklocka ibland men endast för att ha koll på tiden och distansen, inte pulsen. Simningen är väl kanske inte en sport som innebär jättemycket utrustning heller men de andra två grenarna i En Svensk Klassiker… Jisses säger jag bara. Det är ju en djungel att välja rätt cykel, skor och kläder inför cyklingen. Vilken storlek på cykel ska jag ha, hur ska skorna sitta, hjälm, byxor… Här snackar vi prylsport och jag som påstår att min sambos sportfiske kostar pengar kanske får ta tillbaka det 😉 Skidåkningen innebär också en hel del utrustning. Jag gjorde ett försök att köpa skidor i Sälen när jag var där över påsk men givetvis fanns det inga pjäxor i min storlek. Jag står stadigt på jorden om man säger så.

 

Blogg

 

Dock vill jag poängtera att oavsett hur mycket prylar du äger inom din sport så måste du själv göra jobbet. Det spelar ingen roll om din pulsklocka är svindyr, cykeln ser otroligt proffsig ut eller dina skidor är av samma klass som skidlandslaget. DU måste göra jobbet. Du måste se till att träningen blir av, du får dina mil cyklade och att du är så redo du kan när det är dags för tävling. Det kanske inte är viktigast att ha en pulsklocka som visar i stort sett allt om din hälsa (hur kan den ens veta) om du ”bara” ska träna och tävla för att må bra och ha kul. Du kanske ska lära dig att i första hand lyssna på din kropp och lära dig hur den reagerar på olika träningsupplägg. Prova själv att träna nästa pass med så lite utrustning som möjligt (ja, jag förstår att det blir svårt att cykla utan cykel..) och ditt huvudfokus ligger på hur det känns i kroppen under passet och där du litar på den känslan!

Vansbrosimningen
[wp-svg-icons icon=”screen” wrap=”i”] [wp-svg-icons icon=”facebook-3″ wrap=”i”] [wp-svg-icons icon=”instagram” wrap=”i”]