fbpx
 • 5.6° Lufttemperatur
 • 13.6° Västerdalälven
 • 19.5° Vanån

Delta hållbart i våra evenemang

Vansbrosimningen arbetar med hållbarhet utifrån FNs globala mål för hållbar utveckling. Vår målsättning är att deltagare, övriga besökare samt våra egna funktionärer ska känna delaktighet i att hålla vår natur och bygd så ren som möjligt genom att aktivt hänsynstagande till naturen i vardagen. Tävlingsbanan, Vanån och Västerdalälven, ska vara den rena källa som alla simmare förväntar sig.

Så deltar du hållbart i Vansbro

1. Resa

Transporter av material och av deltagare utgör största delen av Vansbrosimningens klimatavtryck. Vi ber därför dig som deltagare att resa kollektivt och samåka i den mån det är möjligt. Vi har skapat en Facebookgrupp som du som har plats i din bil, eller söker plats, kan använda som forum för att hitta och hjälpa andra deltagare med transport. Gruppen hittar du här: Samåkning till Vansbrosimningens lopp

Under simmarhelgen 6 och 7 juli kan du även ta bussen direkt till simningen med Nobina från Stockholm, Enköping, Västerås och Örebro. Bussbiljetten bokas via Nobina. Det finns reserverade startgrupper för deltagare som åker med Swebus till loppen Vansbrosimningen och Vansbro Tjejsim, som tar hänsyn till ankomst- och avgångstider. Om du har anmält dig och har en starttid i en tidigare grupp än de reserverade startgrupperna, kan du med hjälp av bussbiljettens ordernummer byta till en startgrupp för bussresenärer via Mina Sidor. Här kan du läsa mer om bussarna: Direktbuss till Vansbro

2. På plats i Vansbro

Vansbrosimningen delar stiftelsen Håll Sverige Rents vision om att vårt land ska vara ”ett skräpfritt Sverige”. Tillsammans med deltagare och besökare eftersträvar vi att förverkliga och bibehålla denna vision i vårt arrangemang. Nedan följer några tips om vad du kan göra för att enkelt dra ditt strå till stacken.

 1. Kasta skräp på anvisad plats. Sopsortering gäller på hela evenemanget och vissa sorteringsplatser kommer vara markerade.
 2. Tänk på att hålla rent och plocka upp efter dig.
 3. Kom ihåg att stänga av vattnet efter användning vid vattenstationerna.
 4. Släng inte dina fimpar på marken. (80% av allt skräp i stadsmiljöer är tobaksrelaterade produkter som fimpar, cellofanpapper, snusdosor och cigarettpaket.
 5. Pantstation finns i restaurangtältet. Lämna din pant där.
 6. Ät mer vegetariskt och tänk på att inte ta mer mat än du orkar äta upp.
 7. Tänk på miljön och din omgivning, använd toaletter till det de är till för.
 8. Saknar du soppåse? Prata med våra funktionärer de kan hjälpa dig.