fbpx
  • 5.6° Lufttemperatur
  • 13.6° Västerdalälven
  • 19.5° Vanån

Dansa under Vansbrosimningen och simma under Dansbandsveckan

Vansbrosimningen och Svenska Dansbandsveckan, två av världens största evenemang inom sin respektive genre, har inlett ett samarbete.
– Vi tycker att det här är ett väldigt spännande samarbete, säger Jan Palander Generalsekreterare Vansbrosimningen.

Under 2018 inleder Vansbrosimningen och Svenska Dansbandsveckan ett samarbete och under årets Vansbrosimning syns de första effekterna. Samarbetet inleds nämligen med att Dansbandsveckan kommer att finnas på plats under Vansbrosimningen och erbjuda besökarna att bjuda upp till dans på en dansbana. När det sedan lider mot Dansbandsvecka bjuder Vansbrosimningen in till sin nya utmaning: Dansbandssimningen, i Malung.

– Vi tycker att det här är ett spännande samarbete som vi nu inleder. Det gäller att hitta nya vägar för att attrahera nya simmare till Vansbrosimningen och vi vet att många besökare under Dansbandsveckan är aktiva motionärer som gärna antar olika utmaningar, säger Jan Palander Generalsekreterare Vansbrosimningen.

Ett samarbete mellan ett sport- och ett nöjesarrangemang

När två av världens största evenemang inom sin respektive genre befinner sig knappt fem mil från varandra är steget till samarbete inte långt borta. Båda parter ser samarbetet som långsiktigt, för att stärka samverkan i regionen och att hitta nya målgrupper till de olika evenemangen. Man har redan identifierat flera möjliga samarbetsområden så som infrastruktur, tält, sanitära frågor och camping.

– När vi började diskutera att inleda ett samarbete med Vansbrosimningen kände vi från Dansbandsveckan att det här var något helt nytt och spännande för Sverige. Ett samarbete mellan ett sport- och ett nöjesarrangemang. Vi ser möjligheten att få fler besökare och vi vill genom samarbetet vara det naturliga nöjesalternativet för den som simmar Vansbrosimningen, säger Lars Bälter Marknadsansvarig Svenska Dansbandsveckan.

Ytterligare en effekt av samarbetet är att Dansbandsveckan och Vansbrosimningen kommer att vara med på Nordens största husvagnsmässa i Jönköping i september i år i en gemensam monter för att marknadsföra och sälja sina olika arrangemang.

Dansbandssimningen

När: 19 juli 2018

Var: Västerdalälven i Malung

Vad: 500 meter simning i öppet vatten

Om Svenska Dansbandsveckan

Svenska Dansbandsveckan i Malung är världens största dansevent. Dansbandsveckan startade år 1987 och besöks årligen av omkring 50 000 dansare. Läs mer på dansbandsveckan.se