fbpx
  • 5.6° Lufttemperatur
  • 13.6° Västerdalälven
  • 19.5° Vanån

Dalahjältar med koll på livräddning!

Ann Eriksson och Hanna Asp räddade livet på Lars Backlund när hans hjärta stannade i samband med en ishockeymatch i Leksand i fjol. Båda är nu nominerade till titeln Dalahjälten. Hanna har gått en kurs i livräddning och Ann, från Dala-Järna deltar i Vansbrosimningens säkerhetsutbildning varje år för sin roll som funktionär under evenemanget. Vi tycker naturligtvis att det är fantastiskt att kunskaperna kommer till användning även utanför evenemanget och bevisligen räddar liv!

– Hade jag inte gått Vansbrosimningens HLR-utbildning för funktionärer hade jag nog inte tordas, skriver Ann i ett mejl till Vansbrosimningen.

Säkerhetsaspekten prioriteras under Vansbrosimningen. Inför evenemanget genomgår samtliga funktionärer som arbetar i säkerhetsorganisationen HLR-utbildning. Under evenemanget finns funktionärer utposterade längs banan på bryggor, stå-upp-brädor och i båtar. En enda lång bryggsektion följer strandkanten de sista 900 meterna in mot mål i Västerdalälven. Från 2014 finns även fyra x 200 meter långa bryggsektioner i Vanån.

Rösta fram din favorit till priset Dalahjälten på dt.se.