fbpx
  • 5.6° Lufttemperatur
  • 13.6° Västerdalälven
  • 19.5° Vanån

Dags för femte upplagan av Vansbro Triathlon

Idag kl 12.00 går starten för den femte upplagan av Vansbro Triathlon. Vädret ser lovande ut under dagen med en temperatur på uppemot 20 grader. 986 personer är anmälda till tävlingen i både elit- och motionsklass.

Tävlingen inleds med 1,9 km simning där elitklassen startar kl 12.00 och motionsklassen runt klockan 12.15. Se till att vara på plats längs Västerdalälven då banan avslutar med det klassiska upploppet i Vansbrosimningen och de tävlande simmar in i målportalen för Vansbrosimningen innan växling till cykel. Vattentemperaturen beräknas ligga på strax över 14 grader vid starten. Därefter väntar 90 km cykling där de tävlande cyklar ut och in över hängbron vid målområdet och sedan vidare mot Dala-Järna. Cykelbanan i Vansbro Triathlon är väldigt vacker, platt och snabb. Tävlingen avslutar med 21 km löpning även det en rak, snabb och publikvänlig bana.

Växlingsområdet samt målet för Vansbro Triathlon är i Vansbrosimningens klassiska tävlingsområde. Vinnaren i Vansbro Triathlon beräknas gå i mål på strax över fyra timmar så se till att vara på plats i målområdet i god tid!

Följ Vansbro Triathlon här