fbpx
  • 5.6° Lufttemperatur
  • 13.6° Västerdalälven
  • 19.5° Vanån

Höja träningsdosen?

Dagarna och veckorna bara flyger fram. Träningspassen avlöser varandra. Mitt löfte att säga nej till socker fram till åtminstone Öppet Spår söndag funkar bra, men är stundtals ganska jobbigt. Speciellt när andra sitter och smaskar på en massa godsaker. Kolhydrater räknar jag inte men försöker välja andra, mycket bättre alternativ i den utsträckning som går. Svårast är det när man blir bjuden på mat. Då har jag ätit av allt, men efterrätten har jag hoppat över. En sak är säker i alla fall och det är att jag ska vinna tävlingen mot Johan! Den här veckan är det fasta på onsdag som gäller.

Blogg

Jag, sambon Ida och min pappa i Lindvallen.

Veckan som gått har varit otroligt givande. Bland annat har jag fått träffa en väldigt duktig triathlet och cyklist som gett mig lite träningstips. Har till och med turen att han börjat jobba på samma sektion som mig så gissa om jag suger åt mig av allt han säger. Inte så tokigt att ha en så erfaren kollega. Min slutsats av våra diskussioner i veckan som var är att om jag ska nå mina mål och fixa de tider jag tänkt mig så måste jag öka träningsdosen. Mina 300 minuter eller 5 timmar per vecka som det blir totalt är alldeles för lite för att höja min nivå några ytterligare steg. Hans rekommendation till mig var att öka träningsdosen till minst det dubbla. Alltså att försöka få ihop 10 till 12 timmar träning per vecka. Har spånat i det här sedan våra diskussioner och jag tror att det inte är någon omöjlighet. ”Ingenting är omöjligt.” Men det där livspusslet blir bara svårare att lägga nu. Mitt mål för denna vecka för att ha någon som helst chans att närma mig dessa mängder av träningspass är därför att klara minst ett morgonpass samt att jag ska bli mycket mer disciplinerad med min träning. Jag är som en levande zombie på morgonen så det här kommer bli en rejäl utmaning för mig. Men jag ska klara det!

Helgen spenderades uppe i vår andelsstuga i Sälen på Hemfjällstangen. Hade tänkt mig ett riktigt skidläger med massa längdskidåkning men vädret var inte med mig. På lördag morgon var det till exempel minus 31,5 grader nere i Kläppen. Blev istället långfrukost med nära och kära. Graderna steg något till eftermiddagen så lyckades få till ett back-löppass som sedan avslutades med en härlig bastu. Söndagens morgon var nästan lika kall den med, men runt lunch var det minus 7 grader i Lindvallen så där nötte vi några varv. Jag, min pappa och sambon. Nu ny vecka med nya möjligheter. Ta vara på tiden.

Christoffer Hansson

[wp-svg-icons icon=”instagram” wrap=”i”] [wp-svg-icons icon=”calendar-2″ wrap=”i”] (träningsdagbok)