fbpx
  • 5.6° Lufttemperatur
  • 13.6° Västerdalälven
  • 19.5° Vanån

Christoffers sju(ka) utmaning under Vansbrosimningen

Som första person klarade Borlängebon Christoffer Hansson sju lopp på nio dagar under Vansbrosimningens tävlingsvecka. ”Ingenting är omöjligt” var det naturliga mottot för utmaningen. Han ställde upp i alla lopp han fick, men frågan är förstås, varför?

– Det kan man fråga sig men jag ville utmana mig lite extra efter tre avklarade En Svensk Klassiker och jag gillar Vansbrosimningen, så tänkte därför att varför inte göra alla loppen under den veckan. Jag ville också testa triathlon, så det passade bra, berättar Christoffer.

Först ut var medeldistanstävlingen Vansbro Triathlon, följt av cykelloppet Vansbro Bianchi 120 och efter två tävlingsfria dagar Vansbro Swimruns partävling. Det blev en vilodag innan det var simloppens tur. Simmarhelgen inleddes med Vansbro Öppen Älv och Vansbro Halvsim under fredagen, huvudloppet Vansbrosimningen på lördagen och avslutande Vansbro Kortsim på söndagen. Sju lopp på nio dagar sätter sina spår.

– Nog känns det allt. Rätt trött i kroppen måste jag erkänna att jag är men just nu känns det ändå så sjukt kul att jag lyckades med mitt stora mål för i år, säger han skrattande.

Vansbroveckan innehåller elva lopp i fyra olika idrotter, sju öppet vatten-lopp, ett triathlon, ett swimrun, ett cykellopp och ett lopp för barn i bassäng.

– Den största utmaningen var helt klart Vansbro Triathlon med Halvironmandistans, då jag aldrig gjort ett triathlon tidigare. Att cykla 12 mil dagen efter i Vansbro Bianchi 120 var ingen lek. Resten har bara varit så kul att genomföra så har bara varit att bita ihop!

– Roligaste loppen var och är nog Vansbrosimningen och Vansbro Swimrun men jag gillade allt med hela veckan! Att få allt att fungera och allt trevligt folk jag träffat på under vägen, fortsätter han.

Trots en slitsam vecka är han inte avskräckt att komma tillbaka till Vansbro.

– Det blir nog inte sju lopp, men jag kommer tillbaka! avslutar Christoffer.

Christoffer Hanssons Vansbrovecka

Lördag 2 juli Vansbro Triathlon, medeldistans: 1,9 km simning, 90 km cykel och 21 km löpning
Söndag 3 juli Vansbro Bianchi 120, 12 mil
Onsdag 6 juli Vansbro Swimrun, 18,1 km
Fredag 8 juli Vansbro Halvsim, 1500 m
Fredag 8 juli Vansbro Öppen Älv, 3000 m
Lördag 9 juli Vansbrosimningen, 3000 m
Söndag 10 juli Vansbro Kortsim, 1000 m

Övriga lopp

Fredag 8 juli Vansbro Vattenprovet 7–13 år
Lördag 9 juli Lilla Vansbrosimningen 6–9 år
Söndag 10 juli Vansbro Tjejsim
Söndag 10 juli Vansbro Ungdomssim 10–17 år