fbpx
  • 5.6° Lufttemperatur
  • 13.6° Västerdalälven
  • 19.5° Vanån

Chengdu, Kina

Det blev inte så spännande som jag befarat, världscupen i Chengdu som jag anmälde mig till för ca 90 dagar sedan och där en startlista släpptes för ca tre veckor sedan kommer att bli av precis som planerat. Jag skrev i ett tidigare blogginlägg att jag inte fanns med på den första startlistan, men redan efter en vecka stod jag med. Så jag har försökt förbereda mig inför denna resa så bra jag kan.

Jobbet tar sin tid och kroppen tar sin tid. Man är ingen ungdom längre så jag är bra på att vila, nu på slutet försöker jag få upp fart och att tåla mjölksyran. Får bra sparring av andra duktiga triatleter som bor här i Falun. Det är svårt att köra hårt själv, sedan kör jag ju inte mot mig själv… Jag får aldrig bestämma farten på mina tävlingar. För mig gäller det att inte tappa för mycket på simningen så jag får några att cykla med (ja, jag kör klunga, inga meters regler här), och har jag tur så är jag med ut på löpningen där jag inte ligger så bra till pga. en fot som aldrig kommer bli helt ok. Men jag försöker göra det bästa av situationen för det är förbannat kul att tävla. Startfältet är stort, ca 70 damer just nu, men då har inte den officiella startlistan med vår ranking släppts ännu.

Visum är fixat, arrangören var snäll och mailade ett intyg på att jag skall tävla och när man skickar med det till ambassaden så gick det fort att få ett visum. Det kostade ca 900 kr och då tog jag inte hjälp av någon hemsida som erbjuder sig att göra jobbet åt dig… Sådant litar jag inte på.

I Chengdu skall det vara varmt och fuktigt och en och annan jättepanda kanske man har tur att se. Det kommer bli väldigt spännande, hur rent eller skitigt kan det vara? Hur är maten, hur är vattnet? Hur billigt eller dyrt är det? Vad är det för mode?

Jag vet att Chengdu är stort, ca 9 miljoner invånare. Vi kommer tävla lite utanför i Jintang. Jag får återkomma med en racerapport och lite bilder. Kan lägga upp banan… säger inte en så där jättemycket. Ganska bra exempel på en dålig karta över en triathlonbana!

Bankarta

 
Åsa Annerstedt