fbpx
  • 5.6° Lufttemperatur
  • 13.6° Västerdalälven
  • 19.5° Vanån

Bloggtrio på vansbrosimningen.se

Det är dags att bekanta oss med bloggarna säsongen 2015/2016! Gänget som skriver om sina erfarenheter och vardag heter Anna Mellberg, Christoffer Hansson och Åsa Annerstedt. En trio med olika bakgrunder, men som alla delar passionen för hälsa, träning och välbefinnande. Varje månad dyker också intressanta gästbloggare upp. Håll utkik!

[wp-svg-icons icon=”wordpress” wrap=”i”] Till bloggen


BloggAnna Mellberg

Ålder: 24 år
Bor: Örby
Gör: studerar folkhälsovetenskap och socialpsykologi på högskolan i Skövde med sikte på att bli Hälsocoach och folkhälsovetare. Arbetar även som personlig tränare, löpcoach och kostrådgivare och driver en egen firma som heter Mellberg Wellness.
Fritidsintressen: Matlagning, renovering av huset, umgås med min familj & mina vänner samt äventyr och resor.
Motto: Tänker man positivt blir livet mycket roligare och det mesta löser sig faktiskt alltid.

Vad kommer läsarna få läsa om på bloggen?

– Självklart kommer det bli en hel del träning, matinspiration och hälsorelaterade inlägg i min blogg. Däremot kan de som läser vara 100 % säkra att det är en ärlig och ofiltrerad blogg där jag menar allt jag skriver och kommer inte enbart dela med mig av mina bra träning och tävlingsupplevelser. Jag bjuder gärna på mig själv och är trött på den perfekta ytan som visas på många sociala medier, menar Anna.

Hur skulle du beskriva din träningsfilosofi?

– För mig är inte hälsa magrutor och sallad. För mig är hälsa en balans mellan god hälsosam mat utan några förbud, rolig varierad träning samt att ha tid för att vila och umgås med sina nära och kära. I min värld finns det inga dieter utan jag lägger vikten på att hitta ett hållbart sätt att leva, säger Anna.

Vad inspirerar dig?

– Jag inspireras av människor som vågar gå sin egen väg, har ett härligt driv och tror på sig själva.

Du ska simma Vansbrosimningen för första gången till sommaren – vad tror du blir den största utmaningen?

– Det kommer vara en utmaning fram tills 9 juli. Tack och lov att jag älskar att bada och inte har problem med kallt vatten samt att jag kan simma men det är inte mer än så!


BloggÅsa Annerstedt

Ålder: 35 år
Bor: Falun
Gör: Falubo som jobbar för Falu Simsällskap och driver även eget företag med personlig träning för triathlon och swimrun-utövare.
Motto: Det blir vad man gör det till!
Kuriosa: Åsa var första person att klara en Halvklassiker 2007.

Åsa var med i förra omgången med bloggare och kommer fortsätta fortsätta att skriva för oss med ännu mer fokus på triathlon. Ni kanske vet om att Vansbro Triathlon har tilldelats SM-status för 2016 och 2017?

Hur skulle du beskriva din träningsfilosofi?

– Att träna är ingen uppoffring, det är en del av livet. Kör hårt på de hårda passen, och kör lugnt på de lugna passen!

Vilket är ditt bästa och ditt värsta tävlingsminne?

– Bästa tävlingsminnet är från Vansbrosimningen 2013. Jag hade precis varit sjuk och stod över Vansbro Halvsim för att satsa på Vansbrosimningen. Jag var så förvånad över att kroppen svarade och slutade fyra på en bra tid det året. Värsta minnet är från en världscup i triathlon i Banyoles, i Spanien, då jag blev ”översimmad” och var under vattnet lite väl länge. Hela loppet var kört efter det!


BloggChristoffer Hansson

Ålder: 26 år
Bor: Borlänge
Gör: projektingenjör inom el på Sweco
Fritidsintressen: kost och ekonomi, främst aktier. Familj, sambo och vänner såklart men även att få åka en sväng på vattenskotern.
Motto: Ingenting är omöjligt!

Vad kommer du att blogga om?

Läsarna kommer att få läsa om allt som har med träning, tävling, uppladdning och mat att göra. Men även hur man kan få vardagen att funka med kombinationen samboliv, jobb och träning. Jag tränar för att må bra och för att utmana mig själv. Gillar kickarna man får av tävling!

Vad inspirerar dig?

– Min inspiration är att man aldrig ska säga aldrig och man måste våga för att övervinna sig själv. Jag hade annars inte varit där jag är idag.

Vad är den största utmaning du har klarat av?

– Min största bedrift är helt klart En Svensk Klassiker. Sa en gång i tiden till min pappa att jag aldrig (haha) skulle klara det för jag kunde ju bara springa max 1 mil. Så fel man kan ha för avslutar snart min tredje klassiker!